PINK FLOYD: Animals 2018 Remixes! -osa 1

Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut Pink Floyd yllätti, ainakin minut, julkaisemalla loistavan 1965-1972 megaboksinsa perään uuden boksin, ei suinkaan huippuvuosistaan, vaan vuosista 1987-2019!  Mitä tapahtui vuosille 1973-1986, jotka monessakin mielessä muodostavat Pink Floydin uran huipun?  No, nyt vähitellen julkisuuteen tulee tietoja, joiden perusteella voidaan päätellä miksi huippuvuodet jäivät arkistosarjassa ainakin toistaiseksi väliin.  Waters on nimittäin hiljaittain paljastanut, että hänellä oli “rauhaneuvottelu” Gilmourin ja Masonin kanssa, mutta se ei johtanut mihinkään. Waters kertoi että he neuvottelivat muun muassa uusintajulkaisuista eivätkä päässeet yhteisymmärykseen asioista. Watersin uusin ulostulo liittyy Animals (1977) -albumin  vuoden 2018 remiksaukseen, jonka julkaisu on nyt viivästynyt jo usealla vuodella. Syyksi Waters ilmoittaa nyt sen, ettei Gilmour hyväksy uusintajulkaisun kansitekstejä, jotka on kirjoittanut Mark Blake. Waters valittaa myös että hänet on suljettu pois virallisesta, Gilmourin hallinnoimasta Pink Floyd-sivustosta, jolla on miljoonia lukijoita.  Niinpä hän julkaisi Blaken kiistanalaisen Animals -kansitekstin omalla nettisivustollaan 31.5.2021. Kirjoituksessa sinänsä ei ole mitään muuta vikaa kuin se, että Watersin rooli albumin luojana ehkä kuitenkin ylikorostuu. Gilmour, Mason ja Wright jäävät Blaken tekstissä lähes statisteiksi.  On totta, että Watersin rooli Animals-albumi luomisessa on erittäin keskeinen, sillä yhtä lukuunottamatta kaikki sävellykset ja tekstit ovat hänen kynästään lähtöisin. Lisäksi albumin kansitaide on Watersin ideoima, koska bändille eivät kelvanneet Hipgnosisin ehdotukset. Niinpä Waters esitti oman ideansa, joka hyväksyttiin.  Mutta kuten olen aikaisemmin todennut: tuskin Animalsista olisi tullut niin hienoa albumia kuin tuli ilman Gilmouria, Wrightia ja Masonia. Gilmour ja Wright pitkälti luovat tämän levyn erikoisen tunnelman.  Siksi kallistun siihen suuntaan, että Watersin pitäisi antaa Gilmourille, Wrightille ja Masonille enemmän tunnustusta, ainakin tässä tapauksessa. Mutta jokainen muodostaa oman mielipiteensä siitä kuka on oikeassa ja kuka väärässä, ikävää vain etteivät vanhat herrat voi vieläkään sopia riitojaan. Sekä Waters että Gilmour ovat rockmusiikin merkittävämpiä tekijöitä ja he eroavat John Lennonista, George Harrisonista, Jimi Hendrixistä ja Jim Morrisonista siinä että molemmat ovat edelleen hengissä ja täysin työkykyisiä! Alla linkki Watersin sivuille, jossa hän avaa kiistan taustoja laajasti:

 (Kiitos Suonna Konoselle uutisvinkistä!)

Harri Huhtanen 2021     

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s