The Doorsien historia, osa 5

05 Sopimus Elektran kanssa

Paul Rothchild (1935-1995) tuotti kaikki alkuaikojen Doors- levytykset.

Elektralle levyttäneen Love-yhtyeen  johtohahmo Arthur Lee ja kykyjenetsijä Ronnie Harran olivat jo pitkään  taivutelleet Elektran perustajaa ja presidenttiä Jac Holtzmania katsomaan  Doorsien showta Whisky A Go  Go’ssa. Lopulta 10. elokuuta 1966  Holtzman saapui paikalle, mutta päinvastoin kuin eräissä lähteissä on esitetty, ei hän heti ollut vakuuttunut näkemästään. Todellisuudessa Holtzman  kävi Whiskyssä useana iltana ja sen  jälkeenkin hän oli hyvin epävarma siitä kannattiko bändille tarjota levytyssopimusta. Niinpä Holtzman päätti  lennättää tuottaja Paul Rothchildin  New Yorkista paikalle ratkaisemaan  asian puolestaan. Myöhemmin Rothchild muisteli tapausta eräässä haastattelussa:

”Doorsit soittivat ja kuulin  erään elämäni huonoimmista seteistä.  Mutta tiesin, että levy-yhtiö saa aina  kuulla huonot setit ja koska olin matkustanut toiselta puolelta maata kuullakseni heitä, jäin paikalle ja kuulin  erään elämäni parhaista seteistä!”

Tämän toisen setin jälkeen Rothchild ja  Holtzman menivät bändin juttusille.  Rothchild oli erittäin innostunut ja kehui bändiä niin paljon, että lopulta  Holtzman tarjosi heille levytyssopimusta paikan päällä. Vaikka Manzarek ja kumppanit olivat myös hyvin  innoissaan, päättivät he kuitenkin olla  varovaisia ja pyysivät harkinta-aikaa.  He pyysivät asianajaja Max Finkin  neuvottelemaan puolestaan sopimusehdoista. Alustava sopimus allekirjoitettiin 18.elokuuta 1966 ja lopullinen marraskuussa. Lopullisessa sopimuksessa Doorseille mm. taattiin oikeus seitsemän LP:n tekoon.

Harri Huhtanen 1998

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s