LEEVI AND THE LEAVINGS: Mies joka toi rock’n’rollin Suomeen (1981, Svart 2021)

Onneksi Svart Records julkaisi tänä vuonna (2021) uuden painoksen Leevi And The Leavingsin (LATL) toisesta studioalbumista, sillä se oli niitä viimeisiä LATL-levyistä joka minulta edelleen puuttui. Tuntui oudolta kuunnella ensimmäistä kertaa levyä, joka oli julkaistu jo 40 vuotta sitten, mutta odotus palkittiin, sillä LATL:in toinen levy on jo täysiverinen eli tällä levyllä bändi alkaa hienosti hahmottaa sitä tyyliä, jolla he lopulta 1990-luvun jälkipuoliskolla hurmasivat suomalaiset. Entuudestaan tämän albumin kappaleista minulle tuttu oli vain klassikko-biisi Onnelliset, joka soi aikanaan paljon myös radiossa.

Tällä levyllä on paljon sellaista, joka pakottaa kuuntelemaan levyn monta kertaa. Kappaleiden sovitukset ovat ajoittain aivan helmiä. 1980-luvun alkupuolen  “uusi aalto” on polymoogin avulla otettu näihin ihmissuhdedraamoihin nerokkaasti mukaan. Tämä ei enää ole iskelmää eikä oikein rokkiakaan, vaan nimenomaa Göstaa!  Gösta on nerokas sanoittaja ja sovittaja. Se ei jää epäselväksi tällä levyllä. Levyn arvostelut olivat suopeita, mutta suuri yleisö ei vielä tässä vaiheessa löytänyt Göstaa. Suuren suosion aika tuli vasta myöhemmin. Mutta sillä ei ole mitään merkitystä koska Göstä ja bändi saivat näin hienon levyn aikaiseksi! Tätä on mukava kuunnella vuonna 2021 ja uskon että tämä toimii hyvin myös 2031 ja 2041 ja niin edespäin…         

 Harri Huhtanen 2021  

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s