MITÄ KUULUU MARJA-LEENA (Rauman kesäteatteri 2021)

Göstan laulut ja hänen bändinsä musiikki elävät vuodesta toiseen vahvana, vaikka laulujen tekijä on kuollut jo 17 vuotta sitten. Olen jo pudonnut kärryiltä sen suhteen miten monta teatterimusikaalia Göstan lauluista on tehty. Talvella 2019 kävin Turun Sigyn -salissa katsomassa Vasara ja Nauloja -musikaalin ja sehän on ollut suuri menestys ympäri Suomea, joten ryhmä jatkaa edelleen. Alla heidän tuorein keikkalistauksensa:

https://www.musiikkiteatteri.fi/ohjelmisto/vasara-ja-nauloja/

Rauman teatteri suunnitteli esittävänsä uudenlaisen Gösta-musikaalin jo kesällä 2020, mutta Korona sotki nämä suunnitelmat ja esitykset siirtyivät vuodella:

https://www.epressi.com/tiedotteet/musiikki-ja-viihde/rauman-kesateatterin-mita-kuuluu-marja-leena-naytelma-siirtyy-kesaan-2021.html

Koska Korona-tilanne oli loppukeväällä 2021 parempi päätettiin esitykset aloittaa heinäkuun 2021 alussa:

Aikaisemmat kokemukseni Suomen kesäteattereista ovat olleet aivan hirveitä, joten siksi en vuosikausiin ole enää käynyt kesäteatterissa. Toki olen joitain hienojakin esityksiä nähnyt mm. muutamista Suomenlinnan kesäteatteriesityksistä on jäänyt hyviä muistoja, mutta voimakkaimmat muistikuvat on kuitenkin niistä järkyttävän hirveistä “kansanhauskutus” pläjäyksistä, joiden nimiä en tähän kehtaa edes kirjoittaa!  Niinpä aluksi ajattelin etten osallistu tähän Rauman produktioon, koska peloni siitä että taas kokisin karvaan pettymyksen oli niin suuri.  Esityskauden edetessä luin kuitenkin muutamista lehdistä niin ylistäviä arvosteluja esityksestä, että muutin mieleni ja matkustin eilen (31.7.21) Raumalle.

Ilokseni voin todeta, että esitys oli paljon parempi kuin uskalsin odottaa! Kun vuoden 2019 Vasara ja Nauloja perustui Göstan elämäntarinan kerrontaan oli tämä esitys tehty enemmänkin laulujen ehdoilla eli varsinainen “näytelmä” toimi vain kappaleiden välijuontona eli tapana siirtyä kappaleesta toiseen.  Esityksen varsinainen suola olivat mielestäni juuri nämä musiikkiesitykset, joita kuultiin varmaan parikymmentä, valtaosa Göstan suurimmista hiteistä ja muutama vähän harvinaisempikin kappale. Live-bändi ja viisi laulavaa näyttelijää ja yllättävän hyvä äänentoisto saivat muutamiin Göstan klassikoihin aivan uudenlaista tuoreutta ja sävyjä. Erityisesti pidin esityksistä joihin oli lisätty se viulu. Ilahduttavaa oli myös taustanauhojen vähäinen käyttö. Suurin osa lauluosuuksista ja bändin soitosta kuultiin livenä ja se kuulosti pääsääntöisesti hyvältä tai ajoittain jopa erittäin hyvältä.  Bändi oli myös ottanut tiettyjä vapauksia kappaleiden sovituksissa ja osa ratkaisuista hieman särähti korvaani, mutta osa uudenlaisista tulkinnoista kuulosti yllättävän hyviltä.

Voin siis suositella tätä esitystä ja koska kausi lähenee loppuun ei lippuja enää ole kovin paljon tarjolla.  Viimeinen esityskerta on lauantaina 14.8.21 klo 18.

Harri Huhtanen 2021  

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s