Jaques Levyn perikunta haastoi Dylanin ja Universalin oikeuteen! -osa 2

Dylan ja Jaques Levy vuonna 1975.

No niin nyt on saatu tämäkin asia päätökseen. Jaques Levyn perikunta EI saa mitään korvauksia, koska New Yorkin tuomari katsoi, ettei Dylanin ja Levyn välinen sopimus voi mitenkään koskea tuloja, jotka Dylan saa hänelle kuuluvien tekijänoikeuksien myymisestä. Osapuolien välinen sopimus koskee vain lisenssimaksuja ja se on eri asia. Levyn asianajaja kääri varmaan tästä oikeudenkäynnistä mukavat rahat, vaikka hänen olisi pitänyt tietää ettei juttua voi voittaa. Sinänsä ehkä hyvä, että tällaisia ”kalasteluoikeudenkäyntejä” käydään, koska kansainvälisessä musiikkibisneksessä monet sopimusasiat ovat edelleen hämärän peitossa siksi ettei niitä suuremmassa määrin ole testattu oikeudessa. Viime vuosina erityisesti 1960- ja 1970-lukujen starojen oikeuksia on myyty niin paljon eteenpäin ja niin kovilla rahasummilla että oli odotettavissa että tämäntyyppisiä oikeudenkäyntejä tulee.  Aiheesta tarkemmin täällä:

https://www.nzherald.co.nz/entertainment/bob-dylan-wins-lawsuit-over-430m-sale-of-songs/RORTTGDOT4BQP5V5K7SFIT2YQI/

 Harri Huhtanen 2021

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s