Beatles: Let It Be (2021) -osa 1

Kuvassa Glyn Johnsin vuonna 1969 tuottamana Get Back -albumin alkuperäinen kansikuva.

Beatles- yhtye julkaisi lyhyeksi jääneellä, mutta sitäkin merkityksellisemmällä urallaan peräti 12 studiolevyä. Niistä viimeinen Let It Be oli äänitetty jo ennen toiseksi viimeistä albumia Abbey Roadia (1969). Bändi ei kuitenkaan ollut tyytyväinen alkuperäiseen Let It Be -albumiin ja siksi se julkaistiin vasta toukokuussa 1970.

Let It Be -albumin alkuperäinen nimi oli Get Back. Glyn Johns ehti tuottaa jo keväällä 1969 uudesta studioalbumista asetaattilevyn joka lähetettiin muutamille amerikkalaisille radioasemille. Myös albumin kansikuva oli ehditty valmistella. Beatles kuitenkin hylkäsi uuden levyn ja keskittyi sen sijaan Abbey Road -albumin valmisteluun.

Loppuvuodesta 1969 Get Backin valmistelut kuitenkin jatkuivat, mutta jälleen bändi hylkäsi levyn. Lopulta Lontoon 1969 nauhat päätettiin antaa amerikkalaiselle Phil Spectorille, joka vaihtoi muutamia kappaleita levyllä sekä lisäsi pohjaäänitteisiin kuoro- ja orkesteriosuuksia. Tässä vaiheessa levyn nimeksi päätettiin antaa Let It Be.

Vasta nyt, 51 vuotta myöhemmin, Glyn Johnsin tuottama Get Back -levy julkaistaan virallisesti. Samalla julkaistaan iso määrä vaihtoehtoisia studio-ottoja sekä uusi miksaus alkuperäisestä Let It Be -albumista. Kuten nykyään tapana on, ilmestyy vuoden 2021 Let It Be useampana eri versiona. 15.10.2021 myyntiin tulevat: LP, CD, 2CD, 4LP+EP, 5CD+BR.     

Tarkempia tietoja uudesta julkaisusta täällä:

https://www.thebeatles.com/beatles-get-back-let-it-be-special-edition-releases

Harri Huhtanen 2021

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s