CARAVAN: Who Do You Think We Are? (Deluxe box 2021) – osa 2

Yli 50 vuotta toimineen Caravanin alkuperäisjäsenet olivat Pye Hastings (laulu ja kitara ), Dave Sinclair (kosketinsoittimet), Richard Sinclair (basso ja laulu) ja Richard Coughlan (rummut). Näistä neljästä enää Pye Hastings on mukana bändin toiminnassa. Rumpali Coughlan kuoli 2013. Dave Sinclair lopetti vuonna 2002 ja Richard Sinclair jo 1993. Alunperin Caravanissa oli siis neljä jäsentä. Nykyinen bändi on viisimiehinen ja Hastingsin lisäksi alkuajoilta mukana on Geoffrey Richardson (kitara, viulu ja huilu) joka liittyi bändiin jo vuonna 1974. Huomionarvoista on, että vielä 1990-luvun alussa alkuperäisen bändin jäsenet palasivat muutamaksi vuodeksi yhteen (1991-93).

Eilen (26.8.21) ovikello soi ja Fedexin lähetti luovutti minulle pitkään ja hartaasti odottamani  5kg:n paketin, joka sisälsi legendaarisen Caravan -yhtyeen upouuden ja varsin hulppean megaboksin, jossa on peräti 37 levyä ja paljon lisämateriaalia (iso kirja, bändilehtisiä, julisteita jne.). Olin hieman jännittänyt kuljetusta sen vuoksi että nettissä oli niin paljon negatiivisia kirjoituksia Fedexin toimituksista, jotka kirjoittajien mukaan olivat aina myöhässä ja asiakaspalvelu surkeaa.  Minun kohdallani tuo ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa sillä Fedexin alunperin ilmoittama saapumispäivä 24.8.21 olisi pitänyt kyllä paikkansa ellen itse olisi tehnyt pientä virhettä. Kun paketti oli Saksassa ehdottivat he, että maksaisin tullin jo siinä vaiheessa, jotta saisin toimituksen nopeammin. Ajattelin, että Suomen tulli kyllä informoi minua milloin pitää maksaa ja ylipäätään käytäntö oli minulle uusi, koska Englanti oli koko aikuisikäni kuulunut EU:hun ja siksi tällainen tullaus oli täysin uusi asia minulle. No, tulli ei ilmoittanut yhtään mitään mutta Fedexiltä sen sijaan tuli ilmoitus että paketti on jumissa Vantaan varastolla, koska tulliselvitystä ei oltu tehty. Tein sitten netissä tulliselvityksen ja heti seuraavana päivänä paketti jatkoi matkaansa ja saapui siis eilen iltapäivällä. Nämä uudet netin kautta toimivat jäljityssysteemit ovat kyllä varsin hienoja. Fedexin sivuilta pystyi seuraamaan paketin  jokaista vaihetta tarkkoine kellonaikoineen. Reitti tosin oli hieman erikoinen, sillä Englannista nopein reitti Turkuun olisi ollut Lontoo- Hki -Tku. Sen sijaan paketti siirtyi Englannista ensin Kölniin, sieltä Tukholmaan ja edelleen Vantaalle ja vasta sen jälkeen Turkuun.                   

Harri Huhtanen 2021  

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s