CARAVAN: Who Do You Think We Are? ( Deluxe box 2021) – osa 4

Caravanin Saarijärven 1976 Juhannuskeikasta ei löytynyt ainuttakaan kuvaa, mutta onneksi löytyi sentään tällainen kuva saman vuoden Pariisin keikasta. Vasemmalla bändin johtaja ja biisinikkari kitaristi Pye Hastings.

Kuunteluni on edennyt live-levyihin, joita on tällä mega-boksilla erittäin paljon. Ainakin 1970-luvun keikat ovat todella hyviä!  Monasti parempia kuin bändin studiolevyt. Siksi kiinnostuin selvittämään onko Caravan  esiintynyt aikaisemmin Suomessa. Gentle Giant -boksissa oli erillinen kirja keikoista, mutta tässä boksissa sitä ei ole. Niinpä katsoin Caravanin keikkoja Setlist FM –sivuston avulla. Ilmeni että Caravan on ollut ainakin kerran aikaisemmin keikalla Suomessa. Tämä tapahtui Juhannuksena 1976. Caravan esiintyi Saarijärvellä (25.6.76) ja illan muita artisteja olivat mm. legendaariset suomirock-pioneerit Kalevala ja Wigwam. Valitettavasti Juhannus Suomessa on Juhannus eli ihmiset keskittyvät enemmän hauskanpitoon kuin settilistojen kirjoittamiseen. Niinpä Setlist FM ei tiedä mitä Caravan esitti Saarijärvellä.  

Olin hyvin innoissani kun joulukuussa 2020 ilmoitettiin että Helsingin Jäähallissa  järjestetään syyskuussa 2021 ProgFeast -konsertti, jossa esiintyvät Colosseum, Soft Machine, Man ja Caravan!  Se kuulosti progen harrastajasta ihan unelmakonsertilta, mutta jälleen kerran Herra Korona puuttui peliin ja nyt tuo konsertti on siirretty toteutumaan vasta 15.3.2022 ja samalla paikka on vaihtunut eli uusi konserttipaikka on Kulttuuritalo. Ikävää tuossa ilmoituksessa oli se, ettei Caravania mainittu enää esiintyjien joukossa ja siksi katsoin Caravanin kotisivulta mitä siellä kirjoitetaan asiasta ja tosiaan he listaavat nyt vain lokakuun 2021 UK-konsertit. Toivon todella että myöhemmin he vahvistaisivat tulonsa myös Suomeen.

Harri Huhtanen 2021  

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s