Bohemian Rhapsody Suomen TV:ssä!

Gwilym Lee (Brian May) ja Rami Malek (Freddie Mercury) keikalla!

Kolme vuotta ilmestymisensä jälkeen Bohemian Rhapsody (BR) -elokuva näytettiin viimeinkin Suomen Tv:ssä lauantaina 11.9.2021. Jos ette ehtineet sitä vielä lauantaina katsoa niin uusi mahdollisuus on keskiviikkona 15.9.21 klo 22.30, jolloin elokuva nähdään uusintana Sub-Tv:ssä.

Bohemian Rhapsodya tehtiin yli kahdeksan vuotta ja matkassa oli monta mutkaa sillä ennen kuin elokuva valmistui olivat päänäyttelijä ja jopa elokuvan ohjaaja ehtineet vaihtua. Urakka kannatti kuitenkin viedä loppuun, sillä BR oli valtava menestys elokuvateattereissa ympäri maailmaa! BR rikkoi kaikkien elämänkertaelokuvien ja myös rockelokuvien tuottoennätyksen, sillä 50 miljoonaa dollaria maksanut elokuva tuotti lopulta yli 900 miljoonaa dollaria ja elokuva-alan väki oli innoissaan sillä BR sai peräti 4 Oscar- palkintoa sekä lukuisia muita elokuva-alan palkintoja. Lehdissä kriitikot olivat tylympiä, sillä elokuvaa pidettiin liian kilttinä ja kritisoitiin myös siitä, ettei Mercuryn elämää kuvattu elokuvassa sellaisena mitä se todellisuudessa oli ollut.  

Nyt elokuvan nähtyäni ymmärrän kyllä miksi siitä tuli niin valtavan suosittu. Oli fiksu idea lopettaa elokuva vuoden 1985 megalomaaniseen Live Aid-konserttiin. Ei ollut tarpeen näyttää Mercuryn vähittäistä hiipumista AIDS:in kourissa, hänhän kuoli kuusi vuotta Live Aidin jälkeen. Live Aid oli merkkihetki Queenin uralla, sillä energinen, loistava yleisönlaulatus 100 000 konserttiyleisön ja miljardin TV-katsojan edessä singautti Queenin globaaliin menestykseen, jolle ei näy vieläkään loppua, päinvastoin tuntuu että Queen on vuonna 2021 suositumpi kuin koskaan aikaisemmin. Suomessakin BR:n kävi elokuvateattereissa katsomassa lähes puoli miljoonaa ihmistä!  

Harri Huhtanen 2021   

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s