Bob Dylan: Springtime In New York, The Bootleg Series Vol. 16, 1980-1985 -osa 2 

Ensimmäinen Dylan-konserttini oli syyskuussa 1987 Helsingissä, jolloin Dylan esiintyi  Jäähallissa  Tom Pettyn ja hänen bändinsä kanssa. Jäähallin akustiikka oli ihan hirveä ja kaupan päälle suomalaiset lehdet haukkuivat Dylanin Suomen debyyttikonsertin. Minua asia jäi kuitenkin vaivaamaan, koska jotenkin minusta tuntui että olin sittenkin kokenut jotain ainutlaatuista. Onneksi sain vähän myöhemmin eräältä Dylan-harrastajalta tuon keikan C-kasetilla ja sehän kuulosti oikein hyvältä! Siitä alkoi “pitkä juoksu”, jonka aikana olen ehtinyt nähdä Dylanin livenä jo monessa maassa yhteensä yli 30 kertaa. Viimeksi olen nähnyt Dylanin liveänä kesällä 2019 Helsingissä, mutta siihen se sitten loppui – toivottavasti ei pysyvästi, sillä Dylankaan ei ole päässyt keikkailemaan joulukuun 2019 jälkeen. Ja syyn tiedättekin: se on KORONA. Tuo pirulainen, joka ei jätä ihmistä rauhaan. Niinpä tällä hetkellä joudumme nauttimaan Dylanin esityksistä vain levyjen välityksellä.   

Onneksi meillä on tämä Bootleg Series,  jonka ansiosta pääsemme vuosittain kokemaan menneisyyden Dylanin lauluja yllättävistä ja uusista näkökulmista.  Eilen julkaistu BS Vol. 16 sisältää peräti 56 aikaisemmin julkaisematonta versiota/ kappaletta ja mikä parasta nyt mukana on nimenomaan paljon täysin uusia eli aikaisemmin julkaisemattomia kappaleita. Bootleggarit saavat jälleen kerran pitkän nenän, sillä joukossa on myös useita esityksiä, joihin edes he eivät ole päässeet käsiksi kuluneen 35 vuoden aikana.          

(Kiitokset Tom A:lle, joka tietää miksi häntä kiitän!)

Harri Huhtanen 2021

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s