ABBA: Voyage (2021) ! -osa 2

Olen nyt kuunnellut tämän uuden ABBA albumin niin monta kertaa että uskallan kirjoittaa arvioni. Valitettavasti en nyt pisteytä Voyagea, koska  monestakin syystä normaali pisteytys tekisi tälle levylle vääryyttä. Voyage ei ole rokkia eli jos etsit rocklevyä, niin ei kannata ostaa tätä Abban uutta. Sen sijaan jos olet kiinnostunut melodisesta popmusiikista, kauniista balladeista, joulutunnelmasta ja nostalgiasta niin silloin Voyage kannattaa hankkia. Minulla on CD-boksi jolla on kaikki Abban alkuperäiset albumit ja ne kuunneltuani voin todeta ettei Voyage ole suinkaan paras Abba-albumi, mutta ei huonoinkaan. Ylipäätään Abban albumit ovat ongelmallisia arvioitavia siksi että levyllä saattaa olla muutama aivan järjettömän hieno hittibiisi, mutta kun kuuntelee koko levyn niin kokonaisuus ei sytytä. Niinpä sanoisin että Abba on bändi, jonka paras albumi on se Greatest Hits -kokoelma, sillä Abba on aina ollut parhaimmillaan yksittäisten hittibiisien tekemisessä. Albumikokonaisuudet sen sijaan eivät ole Abban vahvuusaluetta. Suomessa Voyage on otettu lämpimästi vastaan sillä ensimmäisellä viikolla se meni suoraan Suomen virallisen myyntilistan ykköseksi ja on pärjännyt listalla hyvin sen jälkeenkin. Nyt Joulu on jo niin lähellä että kaikki ovat varmaan jo ostaneet lahjat, mutta voisin sanoa että Voyage on erinomainen joululevy kaiken ikäisille henkilöille. Ei siis rokkia, vaan koko perheen nostalgista musiikkia. Paluu 1970-luvulle. Aikaan ennen nettiä, jolloin ihmiset tiesivät asioista paljon vähemmän mutta ehkä sen vuoksi olivat myös vähemmän ahdistuneita. Jatkuva tietotulva kun nujertaa helposti pienen ihmisen.                    

Harri Huhtanen 2021

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s