KUUNTELUVUOSI 2021 -osa 1

Levyjen kuuntelussa ongelma on usein se, että levyjä on niin paljon enemmän kuin mihin ehtii paneutua! Väärinkäsitysten välttämiseksi: kuvassa en ole minä, sen sijaan kuunneltavien vinyylien määrä kuvassa kertoo hyvin tilanteestani.

Toinen Korona-vuosi oli edelleen hankala keikkailevien artistien osalta eli vuoden kuluessa oli vain lyhyitä aikaikkunoita, jolloin keikkailu oli mahdollista. Nyt joulukuussa 2021 globaalisti levinnyt Korona-viruksen uusi Omikron -variantti on jälleen kerran onnistunut laittamaan maailman polvilleen eli ympäri maailmaa tiukat esiintymisrajoitukset ovat astuneet voimaan. Ymmärrän hyvin artistien tuskan kun kiertueita pitää koko ajan siirtää ja mikään ei koskaan tunnu olevan varmaa ennen kuin todellinen konserttipäivä koittaa.  Suomessa onneksi pystyttiin toteuttamaan loppuvuodesta sekä Van Der Graaf Generatorin että Steve Hackettin pitkään ja hartaasti odotetut ja vuodelta 2020 siirretyt keikat.

Korona ei onneksi ole vaikuttanut negatiivisesti julkaistujen levyjen määrään. Vuonna 2021 useat huippuartistit julkaisivat uuden studioalbumin. Lisäksi veteraanibändeiltä ilmestyi monia erittäin mielenkiintoisia bokseja.  Niinpä kotikuuntelija ei joutunut missään vaiheessa pulaan, sillä uusia levyjä tuli markkinoille tasaiseen tahtiin.

Kuten jo edellisen vuoden johdannossani totesin, artistien järjestys tällä listallani ei kuvasta heidän paremmuuttaan verrattuna toisiinsa vaan pääasiallisesti sitä miten paljon olen kyseistä artistia kuunnellut vuonna 2021. Tein lopullisen listaukseni tänään ja huomaan nyt että bändisoundi on se mikä minua eniten miellyttää sillä kymmenestä listan artistista peräti yhdeksän on bändejä. UK-artistit hallitsevat edelleen listaani sillä kymmenestä listalle ottamastani artistista viisi on lähtöisin UK:sta, neljä on amerikkalaisia ja – yllätys, yllätys – yksi bändi on kotoisin  Keski-Euroopasta. Lista uudistui melkoisesti sillä viime vuoden kuuntelulistalta mukana on tänä vuonna enää kaksi artistia. Valitettavasti tälläkään kertaa TOP10 -listalleni ei mahtunut yhtään kotimaista artistia, mutta haluan kertoa että ikisuosikkini Leevi And The Leavings  melkein pääsi kunnianarvoiseen TOP10 seuraan. No, ehkä sitten ensi vuonna paremmalla onnella!

(jatkuu…)

Harri Huhtanen 2021       

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s