KUUNTELUVUOSI 2021 -osa 2

TOP10 kuuntelulistani vuodelle 2021

1. VAN DER GRAAF GENERATOR, UK  (UUSI)    

Hienoa että tämä VDGG toimii edelleen! Ja upeaa, että pääsivät lopulta ”Korona-suvannon” turvin Suomeen kahdelle Savoyn keikalle! Loppuvuodesta 2021 kuuntelin bändin varhaisia levyjä todella ahkeraan ja ne kaikki tuntuvat olevan komeita kokonaisuuksia. Harva bändi on pystynyt pitämään yhtä korkeaa tasoa yllä levyillään vuodesta toiseen. Myyntitykeiksi VDGG -albumeista ei ole ollut ja ehkäpä tuo marginaalissa olo lisää entisestään bändin arvostusta asianharrastajien piireissä.    

2. CARAVAN, UK (UUSI)   

Myös Caravan on jo saavuttanut 50 vuoden kunnioitettavan iän. Elokuussa 2021 he julkaisivat Madfish -yrityksen toimesta aivan huikean 37 levyn megaboksin, jossa oli uusintajulkaisuna kaikki viralliset studioalbumit sekä live-äänitteitä koko bändin pitkän uran ajalta. Yhtä perusteellisia ja laajamittaisia julkaisuja harvoin näkee ja kuunneltavaa tässä boksissa riittää pitkälle vielä vuoteen 2022. Bändin piti tulla Suomeen keikalle syksyllä 2021, mutta silloinen Korona-aalto esti tämän. Sittemmin uutta keikkavarausta Suomeen bändi ei valitettavasti ole tehnyt.   

3. PENTANGLE, UK (UUSI)   

Folk-jazz -tyylistä musiikkia soittava Pentangle aloitti jo 1960-luvulla ja alkuperäinen kokoonpano julkaisi vuosina 1968-72 viisi hienoa studiolevyä ja yhden erinomaisen live-levyn. Yhtye on julkaissut myöhemminkin levyjä, mutta uran huippu ajoittuu siis noihin alkuvuosiin, jolloin bändin muodostivat seuraavat hienot muusikot: Jacqui McShee (laulu), Bert Jansch (akustinen kitara ja laulu), John Renbourn (akustinen kitara ja laulu), Danny Thompson (pystybasso), Terry Cox (rummut ja laulu).  

4. THE DOORS, USA (UUSI)   

Doorsia kuuntelen ahkerasti joka vuosi. Viime vuonna bändi ei mahtunut listalleni, joten päätin korjata tilanteen nyt. Vuonna 2021 päättyi alkuperäisten Doors-albumien uudelleenjulkaisusarja komeasti L.A. Woman -boksiin, jossa oli enemmän sessionauhoituksia kuin aikaisemmissa julkaisuissa.

5. FOCUS, Hollanti (UUSI)   

Marraskuussa 2020 julkaistussa Focus: 50 Years Anthology 1970-1976 boksissa on 9 CD:tä ja 2DVD:tä eli kaikki bändin 6 studioalbumia sekä valikoituja live-äänitteitä ja harvinaista videomateriaalia. Kitaristi Jan Akkerman ja kosketinsoittaja Thijs van Leer ovat todennäköisesti Hollannin tunnetuimmat rockmuusikot maailmalla. He vastaavat Focuksen musiikista. Suosionsa huipulla bändi oli vuonna 1973, jolloin myös äänitettiin Lontoon Rainbow -teatterissa bändin virallinen live-albumi.      

Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s