FAMILY revisited! – osa 2

Madfish /Snapper julkaisi 2018 näin hienon boksin, johon on koottu ilmeisesti kaikki BBC:n Family-äänitteet.

Hitaasti hyvä tulee. Pari vuotta sitten lupasin jatkaa Familystä kirjoittamista kunhan saan  sen boksin Englannista. Boksi tosiaan tuli minulle jo ensimmäisenä Korona-vuonna eli 2020, mutta samaan aikaan sain paljon muutakin mielenkiintoista materiaalia, joten lupaamini jatkojuttu jäi “hyllylle”. No, viini vain paranee vanhetessaan eli näissä 1970-luvun julkaisuissa vuosi sinne tai tänne ei aiheuta mitään ongelmaa. Paitsi ehkä sille yhdelle suomalaiselle Family-fanille, joka epätoivoisesti odotti juttuani jo vuonna 2020.

Kuten aikaisemmin totesin, en saanut Snapperin julkaisemaa  14 CD:n Family -albumiboksia, mutta sen sijaan sain Snapperin vuonna 2018 julkaiseman Family At The BBC -boksin, joka ilmeisesti on ensimmäinen julkaisu johon on koottu kaikki Familyn BBC -äänitteet. Osa näistä on julkaistu jo 2000-luvun alussa, mutta ymmärtääkseni näin kattavaa julkaisua ei ole aikaisemmin ilmestynyt. En myöskään tiedä mikä tämän boksin painoksen kappalemäärä on, mutta ilmeisesti aika pieni, koska vieläkään tätä boksia ei mainita edes Wikipedian englanninkielisillä sivuilla. Sitä parempi, sillä keräilijän itsetuntoa aina hivelee, jos hän tietää omistavansa jotain harvinaista.

Family At The BBC -boksilla on 7 musiikki- CD:tä sekä 1 DVD, jossa on harvinaista videomateriaalia. Eniten boksilla on Top Gear-sessioita, joita on säilynyt peräti yhdeksän vuosilta 1967-73. John Peel Sunday showssa bändi oli mukana kahdesti vuonna 1970 ja  Bob Harris Showssa kolmasti vuosina 1971-72. Lisäksi mukana on BBC:n äänittämät Familyn live-konsertit vuosilta 1971 ja 1973.  Sitten on vielä yksittäisiä esiintymisiä BBC:n äänittäminä seuraavissa ohjelmissa: Saturday Club (1968), Radio One Club (1968), Symonds On Sunday (1969) sekä Colour Me Pop (1969).  Family oli siis siinä mielessä onnekas, että vaikka bändi ei koskaan ollut mikään myyntitykki, niin BBC ymmärsi bändin arvon ja äänitti sitä yllättävänkin ahkerasti vuosina 1967-73. Tämän ansiosta voimme nyt Familyn studioalbumien lisäksi nauttia näistä BBC-äänitteistä, joista osa tarjoaa mielenkiintoisen ikkunan bändin live-tulkintoihin. Valitettavasti osa näistä äänitteistä on hieman tunkkaisia eli äänentoiston osalta nämä levyt eivät ole samalla tasolla kuin esimerkiksi Beatlesien ja Bob Dylanin  tuoreet arkistojulkaisut.  

Harri Huhtanen 2022        

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s