Andy McCoy Turun Linnateatterissa 10.3.2022 -osa 1

Turun Domino-teatteri ennen remonttia…

Olen ollut aikaisemmin muistaakseni vain kahdesti keikalla jolla legendaarinen Hanoi Rocks -kitaristi Andy McCoy on esiintynyt.  Ensimmäinen kerta taisi olla 1991/1992, jolloin Andy esiintyi Dave Lindholmin ja Rolling Stonesissakin soittaneen pianisti Nicky Hopkinsin kanssa Turun Kårenilla.  Toinen kerta tapahtui Turun Karibiassa alkuvuodesta 2011, jolloin Andy esiintyi Pelle Miljoonan kanssa. Kun sitten lyhyellä varoitusajalla tuli tieto Andyn keikasta Turun Linnateatterissa torstaina 11.3.2022, niin pakkohan liput oli hankkia, varsinkin kun kyseessä oli akustinen keikka. Aikaisemminhan olin nähnyt Andyn vain sähkökitaran kanssa. Akustinen keikka paljastaa paremmin sen mihin taitelija oikeasti pystyy, koska akustisissa versioissa ei ole bändin “äänivallia” soiton suojana.

Ensiintymispaikka itsessään oli Turun mittakaavassa historiallinen, sillä konsertti järjestettiin Linnateatterin teatteriravintolassa , joka nykyään sijaitsee Humalistonkadulla entisen Domino-elokuvateatterin tiloissa. Muun muassa Wigwam ja Pelle Miljoona ovat konsertoineet siellä ennen kuin teatteri remontoitiin perusteellisesti.  Nilssonien elokuvasuvun 1950-luvulla perustama elokuvateatteri Domino oli vuosikymmenet Turun suurin ja hienoin elokuvateatteri, jossa oli yli 500 istumapaikkaa. Finnkinon vallattua markkinat joutuivat Turun yksityiset elokuvateatterit yksi toisensa jälkeen lopettamaan toimintansa. Domino-teatteri oli tämän jälkeen pitkään tyhjillään. Turun Kaupunginteatteri järjesti siellä joitain teatteriesityksiä ja myös filmiarkistojen elokuvia näytettiin siellä satunnaisesti. Vuonna 2019 kaupunki päätti lopultakin remontoida tilat ja iso teatterisali sai kokonaan uuden ilmeen eli muuttui 300-paikkaiseksi teateriravintolaksi jossa penkkirivit korvattiin ensimmäkseen 2- 4- ja 6-hengen ravintolapöydillä. Samalla sisätilat muutoinkin modernisoitiin.

 

...ja tässä vuoden 2019 remontin jälkeen!

(jatkuu…)

Harri Huhtanen 2022       

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s