Andy McCoy Turun Linnateatterissa 10.3.2022 -osa 2

Andy ja Sofia Linnateatterissa torstaina 10.3.2022.

Antti Hulkko syntyi 11.lokakuuta 1962, alle 1000 asukkaan Pelkosenniemellä,  Lapin perukoilla. Perhe muutti Hulkon isän työn vuoksi Tukholmaan 1960-luvulla. Tukholmassa Antti oppi ruotsin ja englannin kielet. Hänestä alettiin myös käyttää lempinimeä Andy ja myöhemmin Hanoi Rockissa aivan liian vähän tähtipotentiaalia omaava Hulkko-sukunimi muutettiin Mc Coyksi.  Andy on itse kertonut että hän alkoi käyttää alkoholin lisäksi huumeita jo lapsena Tukholmassa. Perhe muutti takaisin Suomeen 1976. Suomessa Andy sai levytyssopimuksen jo 15-vuotiaana ja soitti punk-bändissä aluksi taitelijanimellä Andy von Hulkko.  Sitten Andy liittyi Pelle Miljoona Oy:n ja sai heidän kanssaan ensimmäisen kultalevynsä jo 17-vuotiaana. Kyseessä on Moottoritie on kuuma LP, joka on edelleen tietynlainen merkkiteos  suomirockin historiassa. Kesällä 1980 Andy yllätti kaikki eroamalla huippusuositusta Pelle Miljoonan bändistä ja liittymällä uuteen Hanoi Rocks -nimiseen bändiin. Loppu onkin sitten historiaa sillä Hanoi Rocks on edelleen, 40 vuotta syntymänsä jälkeen, erittäin arvostettu bändi anglomaissa ja Japanissa. Hanoi Rocksin huippuaikoina Andy kierteli ahkerasti maailmalla, mutta kun Hanoi Rocks hajosi 1985, joutui Andy palaamaan muutamaksi vuodeksi Suomeen. Vuonna 1988 hän siirtyi kuitenkin Lontooseen ja vähän myöhemmin Los Angelesiin. Amerikassa hän toimi vaihtelevalla menestyksellä, mutta 2000-luvulla kotimaa taas kutsui ja Mike Monroen kanssa he kasasivat uudestaan Hanoi Rocksin, joka keikkaili ja levytti taas vuosina 2002-07. Uutta supersuosiota ei kuitenkaan tullut ja niin bändi sitten hajosi uudestaan. Tämän jälkeen Andy on vaeltanyt projektista toiseen. Yllättävää on se, että vaikka hän ehti kirjoittaa lauluja peräti kahdeksalle Hanoi Rocks- albumille on hän pitkän uransa aikana tehnyt vain kolme soololevyä. 

Linnateatterin yleisö odotti tietysti vanhoja Hanoi Rocks-biisejä, jotka Andy on kirjoittanut, mutta artisti piti päänsä ja illan aikana ei juurikaan kuultu Hanoi Rocksia mutta sitäkin enemmän cover-biisejä. Rohkea veto, mutta Andyn uraa seuranneet ovat huomanneet ettei hän loppujen lopuksi kovinkaan paljon välitä siitä mitä yleisö haluaa. Hän on lähes 100%:sti oman tiensä kulkija!                  

(jatkuu…)

Text and Photo Harri Huhtanen 2022       

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s