Bob Dylan ja Aki Kaurismäki!

Ukrainan sodan varjosta nousee onneksi myös taidekeskustelua.  Meillähän asiat on täällä Suomessa toistaiseksi hyvin, joten voimme puhua ja kirjoittaa myös jostain aivan muusta eli Dylanista tai tällä kertaa Dylanista ja Aki Kaurismäestä. Enpä olisi koskaan uskonut että nämä miehet kohtaavat Suomen mediassa, mutta niin vain kävi. Elämä on yllätyksiä täynnä.  Edlis Café-niminen Dylan -ryhmä on paljastanut että Dylanin viime vuonna tekemän maalauksen innoitajana on ollut Aki Kaurismäen elokuva , jonka yhdestä kohtauksesta maalaus on “kopioitu”.   Kaurismäkeen on oltu yhteydessä ja kysytty mitä hän ajattelee tapahtuneesta. Alla Akin akimainen vastaus:

”Ensin ajattelin, että jos olisin amerikkalainen, kynisin tuon sunnuntaimaalarin putipuhtaaksi tekijänoikeuksieni loukkauksesta. Ennakkotapauksia riittää! Sitten muistin, että en ole amerikkalainen, en edes ranskalainen, joten päättelin, ettei tuo keppikerjäläinen ole voinut kopiollaan rikastua, koska alkuperäinenkään kuva ei ollut herättänyt sen suurempia intohimoja taloudellisten piirien sijoittajaosioissa. Niinpä päätin ilahtua siitä, että niinkin tuntematon maalari on kiinnostunut näinkin tuntemattomasta elokuvasta”

Aiheesta tarkemmin Helsingin Sanomien artikkelissa: 

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008690633.html

Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s