PINK FLOYD julkaisi uutta musiikkia 28 vuoden tauon jälkeen!

Pink Floyd (PF) julkaisi vuonna 1994 albumin Division Bell  ja lähti viimeiselle kiertueelleen.  Tosin ei varmaan kukaan silloin ajatellut että se jäisi bändin viimeiseksi kiertueeksi eikä edes vuonna 2022 ole täyttä varmuutta siitä että vuoden 1994 kiertue oli PF:n viimeinen kiertue. Tällä hetkellä PF:n muodostavat kitaristi Gilmour ja rumpali Mason, sillä kosketinsoittaja Wright   kuoli 2008.  Bändin teema-albumien kirjoittaja Waters  on edelleen elossa ja hyvässä iskussa, mutta ongelmana on se, etteivät Gilmour ja Waters ole kyenneet sopimaan erimielisyyksiään ja siksi PF toimii vajaana.   

Edellispäivänä (7.4.22) uutisoitiin että 28 vuoden jälkeen PF on tehnyt uutta musiikkia, joka julkaistaan perjantaina 8.4.22.  Siinä mielessä uutinen tavallaan pitää paikkansa että vuonna 2014 julkaistu Endless River -albumi  koostui pääasiassa Division Bellin ylijäämämateriaalista, tosin sitä työstettiin kyllä myös vuonna 2014, mutta siis täysin uudesta materiaalista ei silloin ollut kysymys.

Nyt Youtubessa ja digitaalisinglenä julkaistu Hey, Hey, Rise Up  on siis täysin uutta musiikkia jonka Gilmour päätti julkaista PF:n nimissä. Laulaja on ukrainalainen BoomBox– bändin nokkamies  Andriy Khlyvnyuk.

Erikoiseksi tämän julkaisun tekee se, että Andriy lauloi laulun Instagramissa Kiovassa ja Gilmour teki lauluun bändisovituksen Englannissa.  Gilmour pyysi lupaa Andriyltä ja kun hän lopulta tavoitti miehen sairaalasta jossa tämä oli toipumassa sirpalevammasta niin Andriy oli erittäin iloinen että tällainen harvinainen asia osui hänen kohdalleen ja hän oli erittäin otettu siitä että legendaarinen bändi halusi käyttää hänen lauluaan. Lisäksi Gilmour kertoi hänelle että kaikki laulun tuotot menevät Ukrainan avustamiseen.

Harri Huhtanen 2022     

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s