Rough and Rowdy Ways, World Wide Tour 2021-2024 -osa 11

1990-luvulla matkustin lähes vuosittain Dylanin ulkomaankeikoille. Se oli jännittävää aikaa, sillä Dylan vaihteli illan kappaleita lähes päivittäin eli koskaan ei varmaksi etukäteen tietänyt mitä hän konsertti-iltana soittaisi. Tuohon aikaan ehkä myös Dylan- fanitus oli kiihkeimmillään sillä maailmalla ilmestyi useita Dylanille omistettuja fanzineja. 2000-luvulle päästäessä tilanne sitten olennaisesti muuttui. Dylan alkoi taas 1960-, 1970- ja 1980 -luvun tyyliin soittamaan enemmän sellaisia turvallisia vakiosettejä, jolloin hän vaihtoi illan kappaleita vain harvakseltaan. Suuren yleisön kannalta se on ehkä hyvä, koska illasta toiseen toistuva setti on bändille helpompi soittaa eli konserttien yleistaso ehkä tästä paranee kun bändin ei tarvitse tuskailla heille enemmän tai vähemmän vieraiden kappaleiden kanssa.

RARW-maailmankiertueen toinen osakiertue alkoi Spokanessa 28.toukokuuta  ja päättyi Denverissä 6.heinäkuuta 2022. Tällä runsaan kuukauden kestoisella työrupeamalla Dylan bändeineen ehti soittaa 25 keikkaa. Settilista on paria poikkeusta lukuunottamatta sama kuin alkuvuoden kiertueella. RARW-albumin kymmenestä kappaleesta Dylan soitti lähes joka ilta ylipitkää Murder Most Faulia lukuunottamatta kaikki yhdeksän kappaletta. Seteissä oli 17 kappaletta eli RARW-albumi oli edelleen näissä keikoissa voimakkaasti keskiössä. Muutama sana näistä harvinaisista poikkeuksista:

11.kesäkuuta Oaklandissa Dylan soitti yllättäen päätöskappaleena Grateful Deadin Friend Of The Devilin, joka korvasi vakioencoren  Every Grain Of Sandin  kolmena peräkkäisenä iltana ennen kuin Dylan taas palasi esittämään Sandia. Toinen muutos koski Sinatra-kappaletta Melancholy Mood jota Dylan on esittänyt pitkään setin loppupuolella. Viimeisellä keikalla Denverissä hän korvasi sen toisella Sinatra -kappaleella That Old Black Magic joka ei kuitenkaan ollut debyytti, vaan Dylan on kyseistä kappaletta esittänyt yli 40 kertaa niin sanottuina Sinatra-vuosinaan (2016-17).                                                                     

Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s