HASSISEN KONE LIVENÄ 2022 ! -osa 8

Keikkapäivä -osa 4

Hassisen Kone Kerubissa 25.6.2022. Esiintyjät vasemmalta oikealle: Reijo Heiskanen (kitara), Harri Kinnunen (rummut), Ismo Alanko (laulu ja komppikitara) ja Jussi Kinnunen (basso).

Kaikkiaan Hassisen Kone soitti viimeisellä Kerubin keikallaan 25 kappaletta eli valtaosan ykkös- ja kakkoslevyjen kappaleista mukaan lukien ne julkaisemattomat biisit jotka otettiin mukaan vuoden 2004 CD-painoksille.  Kohokohtia keikalla oli monia. Eniten pidin Tällä tiellä -kappaleesta. Se on klassisen Ismon biisi, jolle povaan pitkää ikää ja paljon arvostusta. Harsoinen Teräs on toinen Ismon klassikoista, mutta koska se levytettiin  aikoinaan isolla kokoonpanolla joudumme odottamaan Tampereen keikkaa, jotta kuulemme kappaleen koko komeudessaan. Iloinen yllätys oli encoressa kuultu Kolumbia orkesteri , joka aikoinaan jäi pois ykköslevyltä, mutta julkaistiin sitten lopulta vuoden 2004 CD-painoksella bonuskappaleena.

Konsertin loppua kohden Ismo innostui myös pitämään välipuheita. Levottomien jalkojen  jälkeen Ismo veisteli (jotain tähän tapaan):

”Nyt kun tunnelma on hyvä niin varmaan pitäisi soittaa jotain pirteää musiikkia, mutta koska Hassisen Kone on tunnetusti vähän synkkä yhtye niin siksi kuulettekin tässä vaiheessa kappaleen Tuomiopäivä tulee …sitä Tuomiopäivää tosin on odotettu jo 41 vuotta eikä se vielä ole tullut… mitä luulette tuleeko se?…”         

Toivottavasti Tuomiopäivä ei tule, mutta täytyy sanoa ,että Ukrainan sodasta johtuen monet Hassisen Koneen vuosien 1980-82 kappaleista vaikuttavat vuonna 2022 hirveän ajankohtaisilta, oikeastaan ajankohtaisemmilta kuin julkaisuaikanaan jolloin maailmantilanne oli paljon parempi.  

Text and Photo: Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s