THE BEATLES: THE CAPITOL ALBUMS (1964-65) – osa 3

Helpin USA -painos.

Capitol -sarjan ehkä hämmentävin albumi on Help, joka julkaistiin elokuussa 1965 aika pian sen jälkeen kun samanniminen albumi oli julkaistu Englannissa. Hämmentävää siinä on se, että UK- ja US-albumit ovat täysin erilaiset, sillä UK-painoksessa on 14 Beatles kappaletta, mutta niistä vain 7 julkaistiin US-albumilla. UK-albumilla ei ole yhtään instrumentaaliesitystä, mutta Amerikassa Capitol päätyi ratkaisuun, jossa 7 Beatles -kappaleen väliin tungettiin 5 instrumentaalikappaletta, jotka olivat mukana Help-elokuvassa. Siten US-julkaisu on lähinnä soundtrack ja UK-julkaisu aito Beatles studioalbumi. Markkinat toimivat kuitenkin välillä aika oudosti, sillä vaikka US-julkaisu on hyvin omituinen koska Beatles -tunnelmaan pääseminen estetään joka kolmannella kappaleella kun joudutaan kuuntelemaan näitä välillä aika outoja instrumentaaliesityksiä, jotka sisältävät James Bond-teemoja sekä intialaisen sitarin soittoa, niin siitä huolimatta Capitol-albumia myytiin lyhyessä ajassa yli 3 miljoonaa kappaletta ja UK-albumia “vain” miljoona kappaletta! Help ei albumina ole yhtyeen paras, mutta sisältää  molempien maiden julkaisuissa erään rockmusiikin ikonisimman kappaleen eli kirjoitan nyt tietenkin John Lennonin komeasta Help-kappaleesta.  Uk-painoksella julkaistiin lisäksi Paul McCartneyn tunnetuin kappale eli Yesterday joka tiettävästi edelleen pitää cover-versioiden ennätystä, sillä virallisesti Yesterdaystä on tähän päivään mennessä julkaistu maailmalla peräti 2500 cover-versiota!              

(jatkuu…)

Harri Huhtanen 2022         

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s