THE BEATLES: THE CAPITOL ALBUMS (1964-65) – osa 2

Capitolin vuonna 1964 julkaisema toinen Beatles -albumi sisälsi myös cover -kappaleita, joita bändi oli esittänyt Hampurissa ja Liverpoolissa ennen kuin he saivat levytyssopimuksen.

Täytyy sanoa, että aikaisemmin olen väheksynyt Beatlesien vuosien 1962-64 tuotantoa. Bändin USA:n läpimurtobiisi I Want To Hold Your Hand on sanoitukseltaan erittäin korni eikä melodiakaan ole suinkaan mikään mestariteos. Mutta hyvä, että olen nyt kuunnellut ahkerasti näitä vuosien 1964-65 kahdeksaa Capitol-albumia, sillä näistä on syntynyt ehkä tasapainoisempi kuva siitä mitä tämä alkuaikojen Beatles oikein oli. Bändi ei pelkästään tehnyt naiveja pop-ralleja, vaan mukana on yllättävänkin paljon vuotta 1962 edeltävää musiikkia jolla he tulivat Hampurissa ja Liverpoolissa kuuluisaksi. Ennen levytyssopimuksen (1962) saamista Beatles oli nahkatakkeihin pukeutunut rock’n’roll bändi joka soitti rouhealla soundilla Amerikkalaisia rock’n’roll hittejä. Se musiikki oli jotain aivan muuta kuin balladit, joista bändi nousi maailmanmaineeseen pari vuotta myöhemmin. Capitol -levyille on kivasti otettu mukaan myös näitä kovempia rock’n’roll biisejä. Myös Beatlesien parhaat vuosien 1963-65 balladit ovat kestäneet yllättävän hyvin aikaa eli niitä on ollut kiva kuunnella vuosien tauon jälkeen.            

(jatkuu…)

Harri Huhtanen 2022         

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s