The Cure: 40 Live boksi 18.10.2019! -osa 2

Curen hienolla 40 Live-boksilla on kokonaisuudessaan kaksi bändin 2018 kesäkonserttia. Smith kertoo boksin johdantotekstissä, että 2018 piti olla bändille välivuosi, mutta sitten hän saikin idean että olisi hienoa esitellä suurelle yleisölle koko bändin historia muutamassa konsertissa.  

Ensimmäinen kosenrteissa järjestettiin 24.kesäkuuta 2018 Royal Festivall Hallissa Lontoossa . Bändin kokoonpano oli tämä: Robert Smith (laulu, V1 basso ja kitara), Simon Gallup (basso), Jason Cooper (rummut) , Roger O’Donnell (kosketinsoittimet) ja Reeves Gabrels (V1 basso). Boksilla tämä keikka on kuultavissa kahdella CD:llä sekä katsottavissa ja kuunneltavissa yhdellä Blu-Ray -levyllä. Bändi soitti 28 kappaletta ja vasta muutaman kuuntelun jälkeen tajusin mistä CD-levyjen merkilliset nimet juontuivat. CD1 on nimeltään From There To Here ja CD2 From Here to There.  Konsertin alkuosassa (CD1) bändi soitti läpileikkauksen tuotannostaan alusta nykyisyyteen ja konsertin jälkipuoliskolla edettiin päinvastaisessa järjestyksessä eli soitettiin kappaleita nykyisyydestä alkuun. Hieno idea ja toteutus. Tällä ensimmäisellä keikalla kuultiin myös joitain vähän harvinaisempiakin kappaleita. Ykkös CD:llä kuullaan kappaleita 13 Cure albumilta, aikajänne on vuodesta 1979 vuoteen 2008 (jolloin Cure on julkaissut viimeksi studioalbumin). Kakkos CD:llä käydään läpi sama katalogi, mutta nyt siis aloitetaan vuodesta 2008 ja päädytään vuoteen 1979. Nokkela keikan rakenne. En muista enkä tiedä että kukaan muu olisi käyttänyt samanlaista ideaa.

Toinen keikka olikin sitten jo todella iso eli 7. heinäkuuta 2018 Lontoon Hyde Parkiin  kerääntyi peräti 65 000 ihmistä kuuntelemaan Curea.  Tässä konsertissa kuultiin 29 kappaletta ja konsertin päätti pitkään kiistelty ja moneen kertaan muunneltu Killing An Arab , joka nyt kuultiin pitkästä aikaa alkuperäisellä sanoituksella. Tämä Smithin varhainen laulu joutui lähes pannaan Irakin sodan aikana. Todellisuudessa kyseessä ei (nimestään huolimatta) ole rasistinen laulu, vaan Smith sai idean kappaleeseen ranskalaisen Nobel-kirjailija Camusin romaanista ja kappaleen sanoitus viittaa tuohon romaaniin eikä ole mikään rodullinen kannanotto. Myös Hyde Parkin keikka löytyy kahdelta CD:ltä sekä yhdeltä Blu-Ray -levyltä. Hyde Parkissa ilmeisesti yleisön suuresta määrästä johtuen Cure soitti enimmäkseen suuren yleisön hyvin tuntemia kappaleita eli setti oli olennaisesti eri kuin se minkä he soittivat Royal Festivall Hallissa kaksi viikkoa aikaisemmin.

Harri Huhtanen 2022     

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s