LEEVI AND THE LEAVINGS: Varasteleva Joulupukki (2022)

Alunperin tämä Göstan ja Leavings-orkesterin hieno albumi ilmestyi jo vuonna 1990. Tyypilliseen tapaan Gösta on merkinnyt itsensä albumin säveltäjäksi, sanoittajaksi ja sovittajaksi. Levyn krediiteissä tuottajuus on sentään jaettu Göstan ja Pekka Aarnion kanssa. Tuottaja on se, joka maksaa levynteon eli jos kerran Aarnio on ollut myös maksajana niin häntä ei tietenkään voinut jättää pois krediiteistä. Leavings-orkesterin eli Karastien (kitara), Paanasen (basso) ja Nylundin (rummut) osuus tämän levyn soundeista on tietenkin hyvin merkittävä, mutta he olivat jo tottuneet siihen että Gösta otti itselleen kaikki krediitit myös sovituksista.

Mutta siis itse levystä, jonka onnistuin hankkimaan vasta viikko sitten Lipposen vuoden 2022 CD-julkaisuna, täytyy todeta että se on hieno! Göstan ja Leavingsin huippuaikaa oli 1980-luvun loppupuoli ja 1990-luvun alkupuoli. Varasteleva Joulupukki tuntuu jääneen hyvin elämään. Ilmestymisvuonna 1990 se ei herättänyt kovin paljon huomiota ja nousi Suomen listalla vain sijaluvulle 20. Ensimmäinen uusintajulkaisu ilmestyi vuonna 2010 ja siihen oli lisätty yksi bonus-kappale, nimeltään Jouluaattona kännissä, mutta ilmeisesti myöhemmin huomattiin, ettei se sopinut päätöskappaleeksi eli se tavallaan rikkoi tämän albumin hienon teemallisen kokonaisuuden.  Svart Records julkaisi albumin alkuperäisversion vuonna 2017 upeana ja rajoitettuna LP gatefold-painoksena (400kpl) jossa ei enää ollut tuota bonus-kappaletta. Tällä hetkellä arvokkaimpia ovat juuri vuoden 1990 alkuperäinen albumi ja sekä vuoden 2017 Svart Records -julkaisu, joista on maksettu jopa 75 euroa / kpl.  En ehtinyt hankkia Svartin vuoden 2017 painosta, joten hienoa että nyt syksyllä 2022 Lipposen levy ja kasetti  julkaisi levystä uuden CD-painoksen.

Myös live-rintamalla tämä levy on juuri nyt ajankohtainen. Jäljelle jäänyt Leavings-orkesteri oli jo loppuvuodesta 2020 buukannut minikiertueen jossa oli tarkoitus esittää tämä albumi. Korona kuitenkin tuli väliin eli kiertue ei toteutunut. Nyt loppuvuodesta 2022 he ovat vihdoinkin päässeet esittämään tätä klassikkoalbumia. Alla lisätietoja aiheesta:

Lisäksi muutkin ovat tarttuneet aiheeseen:

Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s