CURE: Wish (2022) -osa 2

Vuonna 1993 Cure toimitti fanklubinsa jäsenille myöhemmin keräilyharvinaisuudeksi muuttuneen kasetin Lost Wishes.

Cure nousi maailmanmaineeseen jo 1980-luvun jälkipuolella. Disintergation (1989) – albumin julkaisun aikoihin bändi teki jo rahakkaita kiertueita USA:ssa 50 000 hengen yleisöille. Wishin Deluxe -julkaisun (2022) johdantotekstissä bändin johtaja Smith pohtii että valtava menestys toi myös valtavat paineet ja lieveilmöinä bändin päihteidenkäyttö lisääntyi. Smith oli kuitenkin päättänyt hallita tilannetta ja onnistui siinä erinomaisesti, sillä 1990-91 äänitetyt demot ovat hienoja ja Wish-albumia työstäessään bändi oli positiivisen ongelman edessä: mitkä kappaleet otettaisiin mukaan? Smith kertoo tuoreessa haastattelussa, että he äänittivät lyhyessä ajassa yli 40 kappaletta, joista olisi voinut työstää useammankin albumin.

Jouluna 1990 mietin asiat uusiksi ja tulin siihen tulokseen että paras tapa edetä oli perinteinen tapamme…kokoontua yhteen ja kuunnella kunkin lauluja ja päättää bändinä miten jatkaa siitä…halusin äänittää lähellä kotiani ja Manor, joka sijaitsi lähellä Oxfordia oli aivan huippustudio siihen tarkoitukseen. Se oli myös riittävän iso jotta pystyimme kaikki asumaan ja työskentelemään siellä ilman että tuli ahtaan paikan kammoa.

Jo tätä ennen Smith ja bändi olivat tehneet ison määrän demoja The Live Housessa sekä Cotswoldsin Farmyard studiolla. Smith totesi näistä esivalmisteluista seuraavaa:

“Niissä kahdessa sessiossa purkitimme noin 40 kappaletta. Olimme totisesti liekeissä !”   

Hieman erikoiselta tosin tuntuu Curen viime vuosien julkaisupolitiikka, sillä luin muualta, että Smith olisi jo vuodcen 2018 haastattelussa todennut että Wishin Deluxe-julkaisu on valmis. Eli jos näin oli niin miksi sitä ei julkaistu edes Korona-vuosina 2020-2021, vaan vasta nyt loppuvuodesta 2022?! No, pääasia että levy lopulta julkaistiin. Tällä vuoden 2022 julkaisulla on siis remasteroituna alkuperäinen Wish -albumi (1992), jolla on 12 kappaletta. CD2 sisältää peräti 21 demoa, joista valtaosa jäi julkaisematta, mutta osa päätyi julkaistulle levylle. CD3 sisältää 12 kappaletta sekalaisempaa materiaalia eli vuoden 1993 harvinaisen 4 kappaleen kasetti EP:n nimeltä Lost Wishes.  Se on harvinainen siksi että aikanaan se lähetettiin vain bändin fanclubin jäsenille eli se ei  tullut yleiseen myyntiin. Loput ovat uusia miksauksia julkaistuista kappaleista sekä julkaisemattomia kappaleita. Yhteensä kappaleita Deluxe-painoksella on siis peräti 45 ja levyjen kokonaiskestoaika on lähes kolme ja puoli tuntia!        

Harri Huhtanen 2022 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s