Rock Theatre plays Genesis -osa 15

Turun Linnateatterin konsertti 28.1.2023 -osa 2

Linnateatterissa kaikki oli jo lähtökohtaisesti paremmin kuin kolkossa Loimaan Kanalassa, jossa olin edellisen kerran kuullut RT:tä livenä alkuvuodesta 2020. Linnateatterin tila on nykyään tunnelmallinen sekoitus 1950-luvun amerikkalaista kapakkaa ja perinteistä elokuvateatteria. Tämä omituinen hybridi on joitain vuosia sitten aikaansaatu remontoimalla jo vuodesta 1956 lähtien toiminut legendaarinen, Turun suurin (yli 600 istumapaikkaa) Domino-elokuvateatteri siten että osa penkkiriveistä poistettiin ja korvattiin ravintolapöydillä, joita on salin edessä ja keskellä. Yleisömäärä putosi tässä remontissa puoleen, mutta teatterissa kävijöitäkin nykyään houkuttelee mahdollisuus katsoa esitystä omasta pöydästä, jossa voi nauttia ”virvokkeita” myös esityksen aikana.

En tiedä miten Domino-teatterin seinät ja katto on aikoinaan paneloitu enkä sitä muutettiinko akustisia ratkaisuja hiljattain tehdyssä suurremontissa. Sillä ei kuitenkaan ole väliä, vaan lopputulos ratkaisee. Lopputulos on se, että RT:n Genesis-musiikki soi tässä tilassa todella upeasti! Istuin kolmannella rivillä keskellä ja kuuntelupaikallani soundi oli ihanteellinen: ei mitään häiritseviä jälkikaikuja ja kaikki soittimet kuulostivat yhtä hyviltä kuin jos olisi istunut Tampereen konserttitalossa! No, ehkä minä nyt vähän liioittelen, mutta kokonaissoundi oli joka tapauksessa paljon parempi kuin Loimaalla 2020 ja sanoisin että Paraisten monitoimitalon äänentoisto vuonna 2018 ei myöskään ollut samalla tasolla.  

Harri Huhtanen 2023            

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s