Konserttilippujen hinnat maailmalla vuonna 2023 !

Suomessa konserttilippujen hintataso on vielä kohtuullinen tai jopa halpa. Kansainvälisesti konserttilippujen hinnat alkoivat kuitenkin nousta jo pari vuotta ennen Koronaa ja nyt kun kahden vuoden Korona-stopin jälkeen keikkoja saa taas pitää ovat megastarat,  keikka- promoottorit ja lipunmyynti – firmat maailmalla huomanneet että suurempien tähtien keikkalipuista voi pyytää ihan mitä vaan ja silti ihmiset maksavat. Niin kova on juuri nyt ”live kokemuksen nälkä”! Pahimmat esimerkit tästä epäterveestä kehityksestä ovat Taylor Swift ja hieman yllättäen ”työläisten sankari” Bruce Springsteen. Näiden kahden keikkalipuista on ihan virallisten kanavien kauttakin myynnissä pyydetty yli 5000 dollaria kappaleelta!

Taylor ilmoitti julkisuudessa ettei hän hyväksy tätä eli vakuutti syyttömyyttään ilmiöön. Bruce sen sijaan totesi että hän on viimeinkin alkanut veloittaa sen mitä muutkin veloittavat. Bruce siis vetosi siihen, että häntä on vuosikausia ”petetty”, koska hänen lippujaan on saanut halvemmalla kuin muiden saman luokan artistien lippuja.

Minä olen kuitenkin sitä mieltä ettei kenenkään ole syytä maksaa konserttilipusta 5000 dollaria ellei kyse ole siitä, että rahat ohjautuvat kokonaan hyväntekeväisyyteen eivätkä jo ennestään äärimmäisen rikkaiden esiintyjien omille tileille. Tänään juuri tuli uutinen, että Brucea 43 vuotta tukenut fanzine lopettaa toimintansa, koska he eivät voi enää kannustaa ketään ostamaan näin rajusti ylihintaisia lippuja. Tarkemmin aiheesta täällä:

Harri Huhtanen 2023

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s