Progfeast 2.11.2022 Kulttuuritalolla! -osa 13

Colosseum -osa 4

Progefeast oli jatkunut jo neljä ja puoli tuntia kun illan pääesiintyjä Colosseum astui lavalle klo 21:36. Soft Machine ja Man eivät sisääntulovaiheessa saaneet yhtä voimallisia aplodeja kuin legendaarinen, 82-vuotias Chris Farlowe  tarttuessaan mikrofonitelineeseen avaamalla Colosseumin setin voimallisella rhytm’n’blues -äänellään.  En tuntenut avausbiisiä mutta Farlowen tulkinta oli komea!  

Mutta mitä oli tapahtunut itse miehelle?! Muistin hänet vain nuoruudenhittilevyn kuvasta jossa hän oli kapeakasvoinen, hoikka ja kaiken kaikkiaan juuri sellainen teini-idoli, josta 60-luvun nuoret tytöt unelmoivat.  Vuonna 2022 Farlowe sen sijaan muistutti lähinnä Victor Hugon romaanissa esiintyvää Notre Damen kuuluisaa kellonsoittajaa! Farlowen  rintakehä oli voimakkaasti eteenpäin  työntynyt ilmeisesti yläselän vaikean virheasennon vuoksi? Selvästikin hänellä oli jokin harvinainen tuki- ja liikuntaelimistön sairaus, mutta en tietänyt mikä. Yllättäen ylävartalon deformiteetti ei kuitenkaan estänyt Farlowen intensiivistä laulasuoritusta eli ilmeisesti hänen keuhkonsa olivat hyvässä kunnossa. En yleensä kirjoita artistien ulkomuodosta, mutta täytyy sanoa että vuoden 2022 Farlowen näkeminen oli sen verran outo kokemus että tämä on nyt pakko kirjata ylös ottamani kuvan kera. Hän ei siis suinkaan ollut lihava, vaan näennäinen “lihavuus” johtui siitä että Farlowen rintakehä oli epäluonnollisesti eteenpäin työntynyt.  Farlowen kasvoissa oli tuima, päättäväinen ilme ja laulu sujui häneltä uskomattoman hyvin ottaen huomioon miehen nykyisen iän.           

(jatkuu…)

Text & Photo: Harri Huhtanen 2023

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s