Mike Oldfield: Tubular Bells 1973 – johdanto 3

Tubular Bellsin ensimmäinen videoitu esitys vuodelta 1973.

Youtube on mainio lähihistorian tallentaja. Perehtyessäni uudestaan Mike Oldfieldin tuotantoon löysin Youtubesta kolmiosaisen haastattelun, jonka Oldfield on antanut ilmeisesti vuonna 2003, koska kolmiosaisen haastattelun viimeisessä osassa puhutaan Tubular Bellsin  30-vuotisjuhlajulkaisusta. Lisäksi haastattelussa mainitaan että Oldfield täyttää 50 vuotta ja koska hän syntynyt 1953 niin siitäkin arvioiden haastattelu on tehty vuonna 2003.  

BBC:n toimittaja saa mediaa pitkään vältelleen Oldfieldin avautumaan aivan uskomattomalla tavalla. Lisäksi haastattelussa on Miken suusta kuultuna aivan uusia faktoja mm. Tubular Bellsistä. Olen aina ihaillut levyn introa, mutta en ole aikaisemmin mistään lukenut sitä mitä Mike sanoo BBC:n haastattelussa. Mike kertoo että intro perustuu erääseen Bachin sävelmään! Näin siis aina käy. Kaikki ne 1960- ja 1970-luvun kappaleet joita rakastan yli kaiken ovat enemmän tai vähemmän pöllitty Bachin upeasta sävelkatalogista. Enkä sano tätä pahalla vaan hyvällä. Bach on universaali nero eli kaikki  rockartistit jotka käyttävät hänen teemojaan saavat ainakin minulta siunauksen, sillä jos käyttää Bachin teemoja on jonkin suuren ja pysyvän äärellä. Bach ei ole trendimuusikko, vaan ajaton ja iätön. Bach on aina parasta mitä musiikissa voi olla.

Toinen uusi tieto, jonka Mike kertoi haastattelussa oli se, että hän sai tuottaja Bransonilta vain viikon studioaikaa Tubular Bellsin äänittämiseen. Ehkä tämä loppupeleissä oli hyvä asia, sillä kovan paineen alla joskus syntyy parempaa musiikkia kuin jos aikataulu on täysin avoin. Tubular Bellsin jättimenestyksen jälkeen Mikella oli aikaa hioa levyjään niin kauan kuin hän halusi, mutta Ommadawnia lukuunottamatta uusia mestariteoksia ei enää ole syntynyt.  

Harri Huhtanen 2023

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s