Mike Oldfield Live-artistina -osa 1

Nykyään myös Mike Oldfieldin keikoista löytyy bootleg-julkaisuja.

Mike Oldfield oli vasta 20-vuotias kun hänen debyyttialbuminsa Tubular Bells (1973) singautti hänet hetkessä supertähdeksi.  Kuluneen bisnes-fraasin mukaan pitää takoa silloin kun rauta on kuumaa. Kaikki halusivat vuonna 1973 nuorelta Mikelta haastatteluja, bisnesväki halusi että hän lähtisi mahdollisimman nopeasti  kiertueelle ja suuri yleisö odotti samaa. Paljon myöhemmin BBC:lle antamassaan haastattelussa Mike kertoi että tämä nopea ja valtava huomio aiheutti sen että hän alkoi saada paniikkikohtauksia. Hän ei kokenut olevansa valmis kiertueelle, vaan halusi vain tehdä uusia levyjä studiossaan. Niinpä vuosina 1973-1978 Mike esiintyi julkisesti vain joitain kertoja Englannissa. Kiertueelle hän suostui lähtemään vasta 1979 eli kuusi vuotta menestyslevynsä julkaisun jälkeen!  1970-luvulla tällaista käytöstä pidettiin bisnespiireissä idiotismina, sillä siihen aikaan piti lähteä välittömästi kiertueelle jos levy menestyi. Toinen ”peikko” oli punkrock, joka 1970-luvun lopussa kaatoi isojakin progebändejä. Mike oli tavallaan myös progeartisti ja koska hänen levykataloginsa käsitti siinä vaiheessa vain kourallisen levyjä oli olemassa suuri mahdollisuus, ettei Miken kiertue tulisi menestymään enää vuonna 1979. Mutta toisin kävi. Yleisön kiinnostus Miken ainutlaatuista musiikkia kohtaan oli selättänyt jopa punkaallon eli vuosina 1979-84 Mike keikkaili menestyksellisesti lähes taukoamatta Euroopassa. Lisäksi hänellä oli iso määrä keikkoja Amerikassa, Japanissa, Australiassa ja Uudessa -Seelannissa.             

Harri Huhtanen 2023

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s