TASAVALLAN PRESIDENTTI – osa 6

Poikkesin eilen Turun Levykauppa Äxään ja huomasin uutuushyllyssä Svart Recordsien tämän vuoden CD -julkaisun Vesa Aaltonen Prog Band: Studio Live (2023) ja ilmeni että siinä on hyvin pitkälti samat esiintyjät kuin Helsingin Korjaamon keikalla helmikuussa 2023. Myös kappaleista aika suuri osa oli niitä, jotka esitettiin Korjaamolla. Levy on äänitetty Nummelassa Beatway Studiolla huhtikuussa 2021 ja miksaus sekä masterointi on tehty saman vuoden loppupuolella. Ja nyt siis albumi on kaupoissa ja tämä CD oli jopa erittäin edullinen eli vain 10 euroa. Albumilla on 12 kappaletta, joista 11 on peräisin 1970-luvulta. Ainoastaan päätöskappaleena kuultava  Frank Zappan klassikkobiisi Peaches En Regalia on 1960-luvulta eli tarkemmin sanottuna vuodelta 1969 (tosin minun Zappa-CD:ssäni lukee tuotantovuosi 1970).   

Olen nyt kuunnellut tämän Aaltosen ja kumppanien  levyn jo neljä kertaa ja täytyy sanoa, että vaikkei tämä varsinaisesti ole mikään uusi Tasavallan Presidentti -albumi niin hengeltään tämä on sitä erittäin vahvasti. Pressan rumpali on edelleen erittäin hyvässä soittokunnossa ja siksi hän pystyy kuljettamaan bändeineeen pressan musiikin ”soihtua” eteenpäin vielä 2020-luvun nuorien nähtäväksi tai oikeammin pitäisi sanoa kuultavaksi, mutta silloin ei voi enää puhua soihdusta, vaan pitää puhua progesta ylipäätään. Tämä levy on mitä suuremmassa määrin progea vahvoin jazz-vivahtein. Kiitos Vesa Aaltoselle ja koko bändille (levyllä on yhteensä 10 esiintyjää) että jaksatte nostaa esille vielä näinä räpin ja pintapopin aikoina sitä miten hienoa proge -musiikkia jopa Suomessa tehtiin kaukaisella 1970-luvulla. Ei Suomi ollut silloinkaan mikään takapajula, vaan tiukasti ajan hermolla.           

Harri Huhtanen 2023

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s