PETER GABRIEL: I/O (2023) -osa 2

Enpä muista koska olisin joutunut odottamaan uutuuslevyä näin pitkään! Eilen lopulta sain yli kuukauden ajan odottamani Gabrielin uuden levyn.  Kuten kuvasta näkyy se on 2CD, jossa  on Mark ‘Spike’ Stentin Bright-Side Mix sekä Tchad Blakin Dark-Side Mix. Lisäksi mukana on tekstivihko joka oli minulle kuitenkin sikäli pettymys ettei siinä ole lainkaan laulujen sanoja. No, ne nyt saa kyllä muistakin lähteistä, mutta minusta olisi ollut asiallista liittää ne jo tähän viralliseen julkaisuun mukaan.  Toinen pettymys on se, että vaikka Youtubessa Gabriel vuolaasti avaa näiden vuosikausia hiottujen laulujen taustoja niin 2CD:n tekstivihkossa aiheesta on häneltä vain  kuusi riviä yleisluontoista esittelytekstiä!  

Oletan että kaikki artistit haluaisivat, että 1980- ja 1990 -lukujen fyysisten levyjen supermyynti palaisi. Ellen nyt ihan väärin muista niin 1990-luvun huippuvuosina CD:eitä myytiin maailmassa jopa miljardi kappaletta vuodessa!  Sitten tuli Spotify ja muut vastaavat palvelut ja fyysisten äänitteiden myynti putosi kuin kivi taivaalta: äkillisesti ja rajusti.  Viime aikoina viinyylilevyjen kysyntä on taas elpynyt, mutta CD-levyjen ei vielä. Minusta avain CD-levyjen myynnin elpymiseen olisi perusteelliset tekstivihkot tai isompien boksien kohdalla jopa kirjat. Fani haluaa musiikin lisäksi lukea artistin ajatuksista ja levytysten taustoista. Se ei tule levy-yhtiölle kalliiksi tai vaikka tulisikin niin todelliset fanit ovat valmiita maksamaan maltaita bokseista jos ne on hyvin toteutettu.

Gabrielin uutuuslevystä on tulossa maaliskuussa 2024 laajempi julkaisu, joka on paljon hintavampi kuin tämä 2CD mutta pahaa pelkään että siinäkin kirjallinen osuus jää sivujuonteeksi ja siksi en aio sitä hankkia. Mutta hienoa on että lopultakin vuosikausia jatkunut  spekulointi Gabrielin uudesta levystä  on nyt loppu ja voimme vihdoinkin, 20 vuoden jälkeen, kuunnellka uutta, erinomaista Gabrielin soololevyä!

Harri Huhtanen 2024

Jätä kommentti