EMERSON, LAKE & PALMER -osa 2

Sittenkin edelleen livenä?

ELP esiintyi ensimmäistä kertaa vuoden 1974 jälkeen Englannissa vuonna 1992 kahtena iltana Royal Albert Hallissa. Keikat olivat erinomaisia ja niistä julkaistiin CD sekä DVD.

Tuskin oli ehtinyt ”muste” kuivua edellisestä kirjoituksestani jossa toivoin ettei kukaan ryhdy valmistelemaan ELP:in hologrammi -kiertuetta. No hologrammeja onneksi ei ole luvassa mutta tänään näin uutisen siitä että rumpali Palmer lähtisi tänä vuonna kiertueelle jossa hän avustavien muusikoiden kanssa soittaa vuoden 1992 Royal Albert Hallin keikan livenauhan tahdissa ELP:in kappaleita.  Mainoksessa sanotaan ettei kyseessä ole tribuuttibändi koska Palmer on mukana ja Emersonin sekä Laken osuudet ovat aitoja. Eli kyseessä on hybridi, jossa ilmeisesti screeniltä näytetään vuoden 1992 aitoa konserttia jonka tahdissa Palmer ja avustavat muusikot sitten soittavat ja laulavat.

No, on tämä parempi lähestymistapa kuin hologrammit mutta silti sanoisin että kyseessä on tribuuttikonsertti ilman että väheksyn Palmerin osuutta bändin musiikissa. Emerson ja Lake olivat kuitenkin niin tärkeitä ELP:in alkuperäisessä soundissa että kun heitä ei nyt enää ole ei voi olla aitoa ELP-konserttiakaan muutoin kuin videona tai CD:nä.  

Tarkempia tietoja tulevasta kiertueesta täällä: http://carlpalmer.com/tourdates.php   

Harri Huhtanen 2024                     

Jätä kommentti