HECTOR: Tavastia, Helsinki 12.12.2023 – osa 2

Tavastia  + bändi         

Basisti Matti Maijanen ja kitaristi Jarmo Nikku säestivät Hectoria Tavastialla mallikkaasti.

Vaikka jo vuonna 1970 avattu Tavastia -klubi on yksi Euroopan pitkäikäisemmistä ja legendaarisimmista keikkapaikoista jossa kotimaisten huippunimien lisäksi ovat keikkailleet monet suuretkin maailmantähdet uransa alkuaikoina, jolloin heidän suosionsa ei vielä riittänyt stadioniluokan areenoille, niin minä olin nyt ensimmäistä kertaa Tavastian keikalla. Tosin olin paikan nähnyt jo hieman aikaisemmin Helsingissä käydessäni kun Tavastian ahtaissa tiloissa järjestettiin levymessut.

Tavastia on yllättävän pieni: alasaliin ja parvelle mahtuu yhteensä vain 700 henkeä. Hectorin kaksi joulukuun konserttia myytiin nopeasti loppuun eli Helsinigissä Hector on edelleen suosittu. Tosin hesarin kriitikko Harri Römpötti oli kirjoittanut päivän lehteen (12.12.23)  vähän ikävänsävyisen artikkelin. Jo otsikko oli ivallinen: ”tunnelma oli yhtä korkealla kuin yleisön keski-ikä” . Kritiikkiä tuli myös epävireisestä äänestä sekä siitä että Hector ei esittänyt Nostalgia (1972) ja Herra Mirandos (1973) albumeja kokonaisuudessaan. Lisäksi kriitikko olisi kaivannut enemmän tarinoita biisien synnystä.

No, olin paikalla tiistaina 12.12.23 ja voin todeta ettei Hector laulanut epävireisesti eikä yleisö myöskään koostunut pelkistä eläkeläisistä. Toki paikalla oli paljon 60v+ ikäisiä, mutta ihan kiitettävästi myös 30-50v ikäisiä sekä alle 30-vuotiaitakin joita kriitikon mukaan oli edellisenä iltana ollut vain yksi. Noista tarinoiden puuttumisesta Hector mainitsi itse välikommentissaan ettei hän oikein ymmärrä mitä lisäarvoa tarinat toisivat musiikkiin.   

Hectorin bändi oli iso ja koostui taitavista muusikoista. Kirjaan jo tässä vaihessa ketkä Hectorin taustalla soittivat: Jarmo Nikku (kitara), Jaakko Kiikeri (kitara), Pekka Kuorikoski (koskettimet), Pekka Gröhn (koskettimet), Matti Maijanen (basso), Jukka Tiirikainen (trumpetti), Panu Syrjänen (saksofoni) ja Risto Niinikoski (rummut).

Text & Photo Harri Huhtanen  2024

Jätä kommentti