PEKKA NISU: Utopia Club Turku 2.2.2024 – osa 1

Taustatietoja

Pekka Nisu bändeineen livenä Turun Utopia klubilla perjantaina 2.2.24.

Nykyisin 39-vuotias Pekka Nisu lähti Huittisten Lauhanmaan maatilalta 19-vuotiaana eli 20 vuotta sitten stadiin. Vuosina 2011-2020 hän julkaisi Pimeys -yhtyeen kanssa neljä albumia. Sitten oli vuorossa sooloura jonka aikana hän on ehtinyt julkaista nopeassa tahdissa jo kolme albumia: Papillon (2021), Kaiken täytyy mennä (2022) ja muutama viikko sitten ilmestyi vielä Lauhanmaa (2024) albumi.  

Nisu on minulle uunituore tuttavuus sillä en tiennyt hänestä mitään entuudestaan. Aivan sattumalta näin keskiviikkona (31.1.24) TV:stä Kulttuuricoctail – ohjelman jossa Mikko Alatalo kehui Nisua ja kun sitten ohjelman lopussa Nisu esitti yksinään akustisella kitaralla aivan hiljattain ilmestyneeltä Lauhanmaa -albumiltaan Jatkaja -kappaleen niin olin hyvin yllättynyt!  Tällaista musiikkia ei Suomessa oltu kuultu pitkään aikaan. Nisu itse nimittää uutta tyyliään Sydänmaarokiksi .

Nisu on parhaillaan Lauhanmaa -albumin esittelykiertueella eli hän soittaa koko levyn bändinsä kanssa livenä. Varsin nopeasti ilmeni että hän oli tulossa Turkuun Utopia klubille  jo perjantaina (2.2.24)! Niinpä ostin heti liput…

Text & photo Harri Huhtanen 2024

Jätä kommentti