Hank Williamsin (1923-53) tarina, osa 1

Uudenvuoden aattona 31.12.1952 29-vuotiaan Hank Williamsin oli määrä esiintyä Charlestonissa Länsi Virginiassa, konserttilippuja oli myyty ennakkoon siihen aikaan huikean 3500 dollarin edestä (nykyrahaksi muutettuna yli 30 000 dollaria). Hankin piti lentää konserttipaikalle, mutta lumimyrskyn vuoksi lennot alueella oli peruutettu. Seuraava konsertti Hankilla oli jo Uudenvuoden päivänä 1.1.1953 Cantonissa Ohiossa, joten b9c00dcd9468e1976cd58056860192b1hän joutui kiperään tilanteeseen. Koska hänen kotipaikastaan Alabaman Montgomerystä oli West Virginiaan yli 1000 km:n matka oli selvä ettei hän enää ehtisi Charlestonin keikalle. Sen sijaan Cantoniin hän voisi ehtiä, koska konsertti oli vasta seuraavana iltana. Matkaa Cantoniin oli huikeat 1266 kilometriä! Niinpä Hank palkkasi Charles Carr nimisen lukiolaispojan kyyditsemään hänet Cantoniin.  Matkalla he pysähtyivät Andrew Johnsonin hotelliin Tennesseen Knoxvillessä. Hank oli huonovointinen pillereistä ja alkoholista, joita hän oli nauttinut matkalla Knoxvilleen. Hotellilta löytyikin lääkäri, joka antoi Hankille B12-vitamiinipistoksen, valitettavasti pistoksessa oli mukana myös morfiinia, joka edelleen pahensi Hankin tilannetta. Matka jatkui ja vuoden vaihtuessa Carr ja hänen huonovointinen matkustajansa saapuivat Bristoliin. Tässä vaiheessa matka oli vasta puolivälissä. Carr pysäytti auton pienen tienvarsiravintolan eteen ja kysyi Hankilta haluaisiko tämä jotain syötävää. Hank ei halunnut. Sen jälkeen matka jatkui vielä jonkin aikaa, mutta kun Carr pysähtyi Oak Hillissä bensa-asemalle ei hän enää saanut kontaktia Hankiin ja huomasi tämän kuolleeksi. Poliisi kutsuttiin paikalle. Auton takapenkiltä Hankin vierestä löytyi joitain tyhjiä oluttölkkejä sekä keskeneräisiä käsinkirjoitettuja lauluntekstejä. Viimeinen single, jonka Hank Williams julkaisi elinaikanaan oli nimeltään I’ll Never Get Out Of This World Alive (1952).

20160515hh

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s