LOVE

dcs3_070-love_grandeOlen löytänyt TIMANTIN! Hienoa, että tällaista tapahtuu vielä kaikkien näiden vuosien jälkeen!  Eräs kaverini äänitti joskus 1980-luvulla minulle C-kasetille omilta vinyyleiltään Loven alkuaikojen albumit, mutta joko kuuntelin ne huonosti tai sitten en vain ymmärtänyt kunnolla kuulemaani, sillä nyt kun viime viikolla ostin tämän Rhinon vuonna 2001 julkaiseman bonus-biiseillä ryyditetyn Loven Forever Changes (1967) CD:n niin jopa sain herätyksen! Forever Changes on täysin UNIIKKI ja yksi 1960-luvun parhaita levyjä.
Teemalevyt eivät vielä 1960-luvulla laajamittaisesti lyöneet itseään läpi ja siksi voidaan väittää, että Loven master mind, Arthur Lee on selvästi ollut aikaansa edellä tätä levyä tehdessään. Olen ehtinyt kuunnella levyn vasta viisi kertaa, mutta nyt jo uskallan tosiaan rintaäänellä sanoa, että Forever Changes on MESTARITEOS.

forever_changes_arthur_lee_and_the_book_of_love_psychedelic_rocknroll_john_einarsonLevy on purkitettu Los Angelesin Sunset Sound Studiolla (jota myös Doorsit käyttivät) kesäkuusta syyskuuhun 1967. Monilla levyn kappaleilla on kuultavissa vähän samanlaisia melodiakulkuja ja soundeja kuin alkuaikojen Syd Barrettin johtaman Pink Floydin varhaisilla singleillä.  Kysymys kuuluukin: onko kahdella eri mantereella  samanaikaisesti päädytty samantyylisiin musiikillisiin ratkaisuihin?

Harri Huhtanen 2010

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s