TOP 10 Helmikuu 2009

Alla helmikuun 2009 TOP10 albumilistani:

ALBUMILISTA 14
01.(1) BOB DYLAN: The Times They Are A-Changin’ (1964) (2kk)
02.(2) DAVID GILMOUR: Live In Gdansk (2cd + 2dvd) (2008) (3kk)
03.(-) THE DOORS: Live in Pittsburgh 1970 (2008) (UUSI)
04.(-) THE DOORS: Live at the Matrix 1967 (2cd)(2008) (UUSI)
05 (-) LED ZEPPELIN: How The West Was Won (3cd)(2003) (UUSI)
06.(6) LED ZEPPELIN:II (1969) (2kk)
07.(-) GENESIS: Turn It On Again, The Hits & The Video Show (2cd+ dvd) (2007) (UUSI)
08.(-) PHIL COLLINS: Face Value (1981) (UUSI)
09.(-) THE KINKS: The EP Collection 1964-69 (10 Ep) (1998) (UUSI)
10 (-) KENT: Du & Jag Döden (2005) (UUSI)

Listalla on seitsemän uutta levyä ja kaksi uutta artistia, joista alla muutama sana.

Näin hiljattain Classic Albums -sarjassa jakson, jossa esiteltiin Phil Collinsin läpimurtolevy Face Value. Ohjelma oli todella hyvin tehty ja sitä katsellessa alkoi vaikuttaa siltä, että Phillin ensimmäinen on varsinainen mestariteos. Niinpä kaivoin vuosikausia vinyylihyllyssäni pölyä keränneet Collins -albumit uuteen kuunteluun. Mutta täytyy sanoa, että Classic Album -ohjelma on parempi kuin itse levy. Kyllähän Face Value on hieno levy, mutta Tv-ohjelma oli sittenkin parempi. Aika harvinaista että se menee näin päin. Suosittelen siis ensisijaisesti hankimaan Tv-ohjelmasta julkaistun DVD:n. Itse albumi nousee tälle listalle, koska tämä EI ole DVD -lista (ei ainakaan vielä).

img00021

THE KINKS on yksi 1960-luvun hienoimpia bändejä, joka on viime aikoina jäänyt totaalisesti unholaan. Bändin voimahahmo Ray Davis teki kuitenkin niin monia niin hienoja biisejä ,että uskon bändin kokevan vielä joskus renesanssiin. Nykykuuntelijan näkökulmasta Kinksien parhaita levyjä ovat Greatest Hits -kokoelmat siitä yksinkertaisesta syystä, että bändin parhaat kappaleet elävät ja hengittävät edelleen täysillä, eivät ne tosiaankaan ole vanhentuneet. Varsinaisilla Kinks -albumeilla sen sijaan on aika monia nykyisin aika keskinkertaisilta kuulostavia kappaleita. Alkuperäinen on kuitenkin periaatteellisesti arvokkaampi kuin jälkeen päin tehty kaupallinen Greatest Hits -kokoelma ja siksi valitsin tähän harvinaisen kymmenen alkuperäisen EP:n CD-kokoelman, jota aikanaan painettiin vain
15 000 kappaletta (boksini sarjanumero on 00360).

Harri Huhtanen 2009

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s