Bob Dylan: Bob Dylan 1962

bobdylanusstereo3frontUskon, että tästä levystä olisi tullut paljon parempi, jos Dylanilla olisi ollut enemmän aikaa. Nyt melkein koko levyä leimaa sellainen kiireen ja kovan näyttämisen tuntu. Dylan oli NIIN VANHA tätä levyä tehdessään. Kuolemasta lauletaan enemmän kuin kotitarpeiksi:In My Time Of Dyin’, Fixin’ To Die, Highway 51 Blues, See That My Grave Is Kept Clean . Enemmistö kappaleista on toisten artistien käsialaa, mutta aika useat on kätevästi muutettu Dylanin lauluiksi kirjoittamalla crediitteihin yksinkertaisesti ”Arranged by Bob Dylan”. Levyllä on paljon bluesia ja folkkia höystettynä ripauksella hillbilly-tyylistä irroittelua.

Olen kuullut suuren määrän vuosien 1961-62 nauhoja ja vaikka niiden tekninen taso on paljon huonompi kuin tällä levyllä, ne antavat viitteitä siitä, että Dylan olisi pystynyt paljon parempaankin kuin mihin hän tällä levyllä pääsi.

Onneksi mukana on muutamia TIMANTTEJA, kuten HOUSE OF THE RISIN’ SUN ja BABY LET ME FOLLOW YOU DOWN, jotka osoittavat miten hieno tulkitsija Dylan oli jo vuonna 1961. Nämä laulut todella muuttuvat Dylan ”omiksi”, niin omaperäisesti ja väkevästi hän ne esittää. Kuolema-lauluista lähinnä sydäntäni on ehkä In My Time Of Dyin’, jonka Dylan esittää erittäin vakuuttavasti. Pisteitä ropisee myös levyn kahdesta Dylan originaalista, jotka ovat Talkin’ New York ja Song To Woody .

442966d1421413689-vocal-sound-bob-dylan-album-1962-bob_dylan_suze_rotolo_1962Jos tämä olisi jäänyt Dylanin ainoaksi levyksi, en usko että hänestä olisi tullut maailmankuulua legendaa. Kieltämättä tässä jo orastaa se nerous, joka myöhemmin tuotti kuolemattomia lauluja. Mutta tällä debyytillä Dylan ei vielä oikein ole omillaan, vaan hyvin pitkälle tukeutuu vanhoihin mestareihin. Se mistä tätä levyä kuunnellessa joudun kuitenkin nostamaan Dylanille hattua on tinkimättömyys ja ehkä vähän överiksikin mennyt ARMOTTOMUUS, jolla tämä levy on tehty. Debyyttilevyllään Dylan tekee HETI totaalisen pesäeron kaiken maailman viihdetaiteilijoihin. Siitä on pakko antaa pisteitä.

HYVÄ LEVY!   ♥ ♥ ♥ ♥

Harri Huhtanen 2006

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s