Tuomari Nurmio Turussa 5.11.2010

1210Bar Rento sijaitsee Turun Kauppatorin läntisen puolen ylälaidalla. Paikan tyyliin kuuluvat jopa aika nimekkäidenkin artistien ilmaiskonsertit. Hiljattain olin Bar Rennossa Pelle Miljoonan keikalla, mutta en kirjoittanut siitä mitään, koska keikan äänentoisto oli ala-arvoinen ja muutoinkin koko keikasta jäi vähän huono maku, enkä sano että se johtuisi Pelle Miljoonasta, vaan ongelmat liittyivät paikan yleiseen atmosfääriin sinä iltana.

Suomalaiset ovat jäyhiä ja niin nytkin eli vaikka Tuomari on juuri julkaissut TOP 5 levyn ja vaikka hän on viimeisen vuoden aikana ollut erittäin näyttävästi esillä monenlaisissa medioissa, niin siitä huolimatta hänen vastaanottonsa Bar Rennossa oli yllättävän hillitty. Artistille kyllä taputettiin ja muutama yritti tanssiakin, mutta kokonaisuutena yleisön reaktiot jäivät aika vaisuiksi.

Odotin kuulevani uuden levyn kappaleita, mutta Tuomari soitti vain yhden uuden biisin ja sekin poikkeaa levyn kokonaisteemasta, joka on rakkaus. Olin viimeksi Tuomarin varsinaisessa konsertissa Seinäjoen Provinssirokissa vuonna 1997, jolloin olin matkustanut paikkakunnalle legendaarista Peter Greeniä kuuntelemaan ja Tuomarin konsertti tuli siinä sitten ikään kuin kylkiäisenä.

Bar Rennossa illan setti koostui Tuomarin uran alkuvaiheen klassisten levyjen klassisista biiseistä ja uudempaa tuotantoa edusti konsetissa vain muutama biisi.

1205Ihailtavaa on se, että vielä 60-vuotiaanakin Tuomari uskaltaa ja pystyy esiintymään soolona ja se että hänellä on pokkaa esiintyä pienissä kapakoissa, joissa humalaisia hihasta nykijöitä riittää ja joissa artistin ja yleisön välillä ei ole mitään koroketta eli Rennossakin yleisö notkui noin 50 sentin päässä Tuomarin mikrofonista.

Saavuin paikalle noin puolitoista tuntia ennen konserttia ja pienen kyttäilyn jälkeen onnistuin saamaan istumapaikan aivan lavan vierestä. Otin kuvia vasta keikan viimeisen biisin aikana, muutama niistä epäonnistui ja lopulta kelvollisia kuvia sain muistikortille vain 5 kappaletta.

Tuomari soitti hienosti kitaraa ja jalalla lavaa tömistämällä hän sai ikään kuin rummut ja basson mukaan peliin eli tuon yhden miehen shown soundi kuulosti yllättävän täyteläiseltä, ikään kuin lavalla olisi ollut kokonainen bändi! Ilahduttavaa oli myös kuulla, että – Dylanin tapaan – Tuomari oli uudelleen sovittanut kaikki vanhat kappaleensa live-tilannetta varten.

Illan (todennäköinen) settilista:

Aavaa preeriaa – Kohdusta Hautaan (1979)

Ankara -Kohdusta Hautaan (1979)

Kurja matkamies maan – Kohdusta Hautaan (1979)

Oi mutsi mutsi – Kohdusta Hautaan (1979)

Valo yössä Twist – Kohdusta Hautaan (1979)

Älä itke Iines – Kohdusta Hautaan (1979)

Rion satamassa! – Maailmanpyörä Palaa (1980)

Lasten mehuhetki – Lasten Mehuhetki (1981)

Ramona – Käytettyä Rakkautta (1986)

Rannanjärvi Elää – Luuta ja nahkaa (1997)

Dumari – julkaistu vain singlenä? (2001)

Paavi Roskapankissa – Kinaporin Kalifaatti (2005)

13 Naulaa -Paratiisin Puutarha (2010)

Harri Huhtanen 2010

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s