The Doors: Waiting For The Sun 1968

the_doors_-_waiting_for_the_sun_-_frontDoorsien kolmas albumi Waiting For The Sun on kahden täydellisen levyn jälkeen pienoinen pettymys. Tarkemmat syyt tähän on selitetty RARE:en kirjoittamani Doors- historiikin ensimmäisessä osassa (RARE#23). The Doors on kuitenkin rockin ”eliittibändi” ja Jim Morrison rock-musiikin kiistaton legenda. Siksi tälläkin hajanaisella levyllä on kuultavissa paljon ensiluokkaista rokkia. Levyn päätöskappale Five To One on 100%:sta rokkia, bändi soittaa upeasti ja Jim tulkitsee kappaleen ainutlaatuisen transkendentaalisesti, juuri sillä tavalla, johon vain hän pystyy! Pidän paljon myös tunnelmallisista ”balladeista” Summer’s Almost Gone, Wintertime Love sekä Yes The River Knows . Samoin sodanvastainen The Unknown Soldier sekä Kriegerin flamenco-taitoja esittelevä Spanish Caravan ovat klassisia Doors-biisejä.

91iwjwxy9al-_sl1500_Kritiikkiä tulee kuitenkin avausbiisistä Hello, I Love You, joka sinänsä on ihan kelpo kappale, mutta koska siinä on mukana ”laskelmointia” eli kappale oli nimenomaa suunniteltu ”kevyeksi” hittisingleksi, niin se sopii vähän huonosti Doors -levyn avausbiisiksi. Lisäksi kolmantena kuultava Not Touch The Earth on julkaistulla levyllä paha tyylirikko, koska se on ainoa mitä on jäljellä yli 30 minuuttisesta kokeellisesta The Celebration Of The Lizard sävelteoksesta, jonka varaan Jim Morrison olisi halunnut rakentaa koko albumin. Bändin muut jäsenet ja levyn äänittäjä Bruce Botnick olivat kuitenkin sitä mieltä, että Jimin sävelteos oli liian hajainen, jotta siitä voisi koota kokonaisen albumin. Tämän jälkeen bändin jäsenet alkoivat kovassa kiireessä koostaa levyä Jimin vanhojen Venicen ajan muistikirjojen pohjalta. Suunnitelmien muuttuminen ja siitä seurannut äänitysten kiirehtiminen onkin kolmannen studioalbumin suurin ongelma. Kolmannen albumin musiikillinen ja teemallinen kokonaisuus ei ole yhtä hyvä kuin kahden aikaisemman Doors-albumin.

Erittäin hyvä levy   * * * * ½

Harri Huhtanen 2007

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s