Bob Dylan: The 1966 Live Recordings – Take 2

dylanaustralia1966bKuvassa Dylan saapuu ensimmäistä kertaa elämässään Melbournen lentokentälle huhtikuussa 1966

Nykytiedon mukaan Dylanin vuoden 1966 maailmankiertue koostui 48 konsertista ja kolmesta osakiertueesta. Ensimmäinen osakiertue oli USA:ssa ja se käsitti 24 konserttia. Tiedot tästä osakiertueesta ovat kuitenkin hieman puutteelliset, koska äänitteitä on toistaiseksi tullut kiertoon vain kolmesta konsertista (White Plains, Pittsburgh ja Hempstead).  USA:n osakiertue alkoi 4.helmikuuta ja päättyi 26.maaliskuuta. Tosin jos ollaan tarkkoja, huomioidaan se että Hawaiin saari kuuluu USA:lle eli osakiertueen viimeinen keikka oli näin laskien parin viikon tauon jälkeen 9.huhtikuuta Honolulussa.

dylanaustralia1966a

Honolun keikka oli myös lähtölaukaus Australian osakiertueelle, joka alkoi Sydneystä 13.huhtikuuta ja päättyi Perthiin 23.huhtikuuta. Kaikkiaan Dylan ja The Band konsertoivat vuonna 1966 seitsemänä       iltana Australiassa, näistä konserteista vain kolmesta on toistaiseksi löytynyt äänitteet (Sydney 13.4. ja Melbourne 19. ja 20.4.).  Myös Euroopan osakiertue (29.4. -27.5.) oli aikaisemmin puutteellisesti dokumentoitu, mutta marraskuussa 2016 julkaistu 36 CD:n The 1966 Live Recordings muutti tilanteen, sillä nyt KAIKKI Euroopan 1966 konsertit on virallisesti julkaistu, tosin osa näistä nauhoituksista on puutteellisia eli ne eivät sisällä koko settiä (15 kappaletta).

Harri Huhtanen 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s