Bob Dylan: The 1966 Live Recordings – Take 3

dylannagratapesSyyskuussa 2016 Dylan yllätti jälleen kerran. Maailmalle levisi ennakkotieto tulevasta marraskuun suurjulkaisusta, joka oli lisäksi kuluttajaystävällisesti  hinnoiteltu eli ei tarvinnut olla rikas päästäkseen tämän julkaisun omistajaksi. Dylan ja hänen manageritoimistonsa olivat lehdistöltä salassa valmistelleet suurjulkaisua vuoden 1966 maailmankiertueen keikoista. Mukana oli useita keikkoja, joita edes vannoutuneimmat Dylan-harrastajat eivät olleet kuluneen 50 vuoden aikana päässeet kuulemaan. Ja mikä parasta: suurin osa äänitteistä oli yllättävän hyvätasoisia.  36 CD:tä kattoi 23 keikkaa, joista vain 3 oli peräisin helmi-maaliskuun USA:n kiertueelta. Nämä olivat yleisöäänniteitä ja siksi kokoelman huonotasoisempia. Australian dylannagrakiertueelta mukaan oli saatu kolme keikkaa seitsemästä ja näistä vain yksi oli yleisöäänite.  Euroopan kiertue oli kokoelman “pihvi” eli KAIKKI 17 keikkaa ovat mukana boksilla ja näistä vain Tukholman keikka 29.4. oli yleisöäänite!  Kööpenhaminasta lähtien (1.5.) kaikki äänitteet ovat Dylanin kiertueella mukana olleen äänitysinsinööri Richard Aldersonin  ja hänen legendaarisen Nagra-nauhurinsa taltioimia. Neljästä Aldersonin taltioimasta keikasta äänite on vajaa ja siksi ne kukin julkaistiin yhdellä CD:llä, muut 12 keikkaa julkaistiin kahdella CD:llä.

Harri Huhtanen 2018

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s