Bob Dylan: The 1966 Live Recordings – Take 18

Dylan1966

1.5.1966 Kööpenhamina   CD#4  36:25, Mono

Setti. Akustisesta osuudesta julkaistulla CD:llä on mukana vain ensimmäinen kappale sekä fragmentti toisesta. Loput 5 kappaletta puuttuvat kokonaan! Sähköisestä setistä mukana on 5 kappaletta, joista Leopard on vajaa.  Sähköisen setin 1., 2. ja 6. kappale puuttuvat kokonaan.  Kaikkiaan noin 90 minuutin setistä puuttuu siis reilusti yli 50 minuuttia musiikkia.

Äänite 4½/5.  Kyseessä on Soundboard -äänite eli tasoltaan tämä on aivan eri luokkaa kuin Tukholman (29.4.) yleisöäänite.  Äänitteessä on hyvä preesens. Akustista osuutta olisi kovin mielellään kuunnellut pidempäänkin! Sähköisessä osuudessa kitara, basso, kosketinsoittimet ja rummut toistuvat hyvin.  Soittimien välillä on hyvä erottelu. Kokonaissoundi on kauttaaltaan nautittava! Äänitteellä on muutamia hienoja yksityiskohtia.  Konsertin huipentavat lopussa Ballad ja Rolling, jotka molemmat ovat kestoltaan yli 7 minuuttia.

Esitys 4½* / 5.  Joku voisi sanoa että on rohkeaa lähteä arvioimaan esitystä, josta vain kolmasosa on taltioituna. Äänite on kuitenkin niin hyvä ja sähköinen osuus toistuu niin vaivattomasti ja tyylikkäästi, että arvio on pakko suorittaa vaikka suurin osa akustisesta setistä puuttuu. Myöhemmillä äänitteillä todettavaa digitaalista kireyttä, ajoittaista yliohjautumista tai puuroutumista ei tällä äänitteellä ole lainkaan kuultavissa.  Tällä keikalla Dylan on selvästi hyvässä vedossa! Tom Thumbsin alussa hän selostaa pitkään laulun taustoja, jotka ovat siis täyttä puppua eli Dylanin oudon huumorintajun tuotetta. Dylanin kertomuksen  mukaan laulu kertoo Meksikossa asuvasta yli 100 vuotiaasta taiteilijasta, jolla on menossa “sininen kausi”. Lieneekö Dylan ajatellut Picassoa omituista kehyskertomusta kyhätessään? Konsertin kliimaksi ovat Ballad ja Rolling Stone. Erityisesti jälkimmäisessä Dylan ja bändi ovat erittäin vakuuttavia. Kaikkien aikojen ensimmäinen Tanskan keikka on saanut täyttymyksensä!  Dylan purkaa Like A Rolling Stonen esitykseen vihaa, raivoa ja turhautumista nuoruuden kiihkolla ja innolla!

* = pisteet annettu sähköisen setin perusteella

Harri Huhtanen 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s