Bob Dylan: The 1966 Live Recordings – Take 22

Dylancardiffcapitol1966

11.5.1966 Cardiff   CD#11 46:22,  Mono -äänite

Setti. Jostain syystä akustinen setti eli puolet konsertista puuttuu kokonaan. Miksi ei ole käytetty yleisöäänitettä?  Sitä ei kerrota esittelyvihkosessa. Sähköinen setti sen sijaan on säilynyt kokonaan soundboard -äänitteenä eli mukana ovat kaikki 8 kappaletta.

Äänite 4+ /5.  Äänenlatu säilyneessä soundboard -äänitteessä on hyvä. Joissain kohdissa tosin on vähän liikaa digitaalista ”kireyttä” kun on yritetty kristalloida ikivanhaa äänitettä. Kokonaisuus kuitenkin toimii eli basso, urut, rummut ja kitara toistuvat hyvin.

Esitys. En anna arvosanaa esitykselle, koska akustinen osuus eli puolet konsertista puuttuu. Todennäköisesti Dylan ja bändi olisivat kuitenkin saaneet keikasta korkean arvosanan jos kaikki äänimateriaali olisi säilynyt jälkipolville. Perustan oletukseni sille että kuten edellisenä iltana Bristolissa ovat Dylan ja bändi taas oikein hyvässä vedossa sähköisessä osuudessa. Tom Thumbsissa  Dylan kertoo jälleen keksimänsä tarinan vanhasta meksikolaisesta maalarista. Loppua kohden keikka vain paranee! Huipentumana ovat jälleen 8 minuuttinen Ballad ja peräti 9 minuuttinen Rolling Stone, jonka Dylan esittää poikkeuksellisen agressiivisesti.

Harri Huhtanen 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s