ABBAN PALUU !

Kuvassa Abba 2010-luvulla…

Abba2012

Yksi maailman kaikkien aikojen menestyneimmistä yhtyeistä on ollut ruotsalainen ABBA. He vaikuttivat 1970-luvulla ja tekivät lukuisia superhittejä ja joidenkin väitteiden mukaan heidän levyjään olisi tähän päivään mennessä myyty käsittämättömät 370 miljoonaa kappaletta!

Vuonna 1982 yhtye päätti kuitenkin vetäytyä ”tauolle”. Taukoa on nyt kestänyt jo 36 vuotta! Yhtyeen comebackiä on povattu lukuisat kerrat ja aina comeback -huhut ovat osoittautuneet vääriksi. Nyt yhtye on kuitenkin  palaamassa konserttilavoille vuoden 2019 alusta. Mutta vain virtuaalisesti!  Alla ote uutisesta joka julkaistiin syksyllä 2017.

”Herald Sunin haastattelema Benny Andersson kertoo yhtyeen digitaalisen version nousevan lavoille vuonna 2019.  Hologrammiteknologialla ollaan tähän asti lähinnä tuotu lavalle edesmenneitä muusikoita. Abba-nelikko on kuitenkin vielä elävien kirjoissa, mikä tekeekin tästä projektista astetta erikoisemman. Herald Sunin artikkelia referoivan Mashablen mukaan hologrammi-Abba tulee perustumaan niin ulkonäöllisesti kuin soundeiltaan vuoden 1977 Abbaan ja lauluraidat tullaan kokoamaan kyseisen vuoden, Abba: The Movie -konserttielokuvaankin ikuistetun Australian-kiertueen taltioinneista. Hologrammit esiintyisivät livebändin ja taustalaulajien kanssa. Andersson vakuuttaa kokemuksen muistuttavan oikeaa konserttia.
– Se on täydellistä. Voin olla lavalla ja samaan aikaan ulkoiluttaa koiraani kotosalla! Minun ei siis tarvitse poistua kotoa ollenkaan! Jos tämä todella toimii, moni artisti haluaa takuulla tehdä samoin, jopa nuoret ja yhä kiertävät artistit. Tämä on todella mielenkiintoinen projekti, joulukuussa 71 vuotta täyttävä Andersson hehkuttaa.”
Hologrammikiertuetta odotellessa Abba palaa myös valkokankaille Mamma Mia -musikaalielokuvan jatko-osan tiimoilta. Benny Andersson ja Björn Ulvaeus toimivat elokuvan vastaavina tuottajina ja elokuvassa kuullaan kappaleita, joita ei ensimmäisessä leffassa eikä sen pohjana toimineessa teatterimusikaalissa kuultu. Abba-faneilla on siis mielenkiintoiset ja jännittävät ajat edessä.”

Huhtikuussa 2018 tuli toinen, entistä yllättävämpi uutinen: bändi on ollut studiossa ja levyttänyt kaksi uutta kappaletta, jotka on tarkoitus myös kuulla tulevalla kiertueella.

Abba vuonna 1974…

abba1974

Harri Huhtanen 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s