Kirppis Center Manhattan, Turku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA21  Kirppis Center

Pitkänmäenkatu 4,  20250 Turku
Puh. 02-2391131
Avoinna:  Ma – Pe 10-19 ja La-Su 10-16

Tarkastuspäivämäärät  Pe-La 27.-28.4.2018

Kirppis Center ei varsinaisesti ole levyliike, vaan nimensä mukaisesti Keskus, jossa kymmenet yksityiset henkilöt myyvät kaikenlaisia käytettyjä tavaroitaan. Halusin kuitenkin ottaa liikkeen mukaan sarjaani, koska Keskuksen levyosasto on sen verran hyvä ja laaja. Kirppis Centerin levyosastolla on myynnissä useita tuhansia levyjä ja kiitettävän iso osa niistä on vinyylejä. Systeemi on seuraava. Yksityismyyjät jättävät tiettyä viikkovuokraa vastaan levynsä Keskukseen myyntiin. Keskuksen henkilökunta printtaa levyihin tunnistetarran, jossa on myyjän numero ja tuotteen hinta viivakoodina. Ostaja maksaa sitten levyt pääkassalla ihan samaan tapaan kuin ruokatavarat Citymarketissa!  Kuulostaa ihan kamalalta ja persoonattomalta, mutta jos ja kun näin löytää ja voi ostaa hyviä levyjä, niin kyllähän tämäkin voittaa nettiostokset. Pisteytys tosin tuotti minulle päänvaivaa, koska mitkä pisteet voi antaa henkilökunnan palveluasenteesta, jos levyosastolla ei ole lainkaan myyjää ja pääkassa vain tekee normaalia liukuhihnatyötään!  Ratkaisin ongelman siten, että arvioin palveluasenteen vähäiseksi, koska esimerkiksi alennusta ei voi pyytää eikä saada vaikka ostaisi miten paljon levyjä*. Koska valikoimat olivat niin runsaat kävin liikkeessä kahtena perättäisenä päivänä ja lopulta päädyin ostamaan peräti 16 eri artistin tuotantoa! Osa levyistä oli hyvinkin edullisia, nimenomaa CD:t jotka maksoivat pääsääntöisesti alle 10e, LP:t olivat kalliimpia, niiden hintahaarukka oli laaja eli välillä 5-50e. Koska ostin niin paljon en voi tässä ryhtyä kaikkia hankintojani luettelemaan, vaan mainitsen ainoastaan mielenkiintoisimmat, joita olivat Chuck Berry -LP:n alkuperäinen, eurooppalainen painos sekä West, Laing & Bruce -albumin originaalipainos 1970-luvulta. Kokonaisuudessaan ostokseni maksoivat vain 110e, koska ostin nyt poikkeuksellisesti paljon CD:eitä, jotka olivat hyvin edullisia. Levyt oli melko hyvin järjestetty genrejen ja aakkosten mukaan ja hyllyjä ei ollut pakattu liian täyteen, jolloin levyjen selailu sujui helposti. Yllättävän paljon myynnissä oli myös bootleg-levyjä, erityisesti Pink Floyd -bootlegeja.

Pisteytys:
Tuotevalikoima 1 (max 2)
Tuotteiden hinta‑laatusuhde 1 (max 2)
Tuotteiden asettelu ja liiketilan yleinen viihtyisyys / toimivuus 0.5 (max 1)
Henkilökunnan palveluasenne 0.25* (max 1)

Kokonaispisteet: 2,75 / 6.        Sanallinen arvio: Parannettavaa löytyy !   

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s