Pink Floyd: The Early Years 1965-1972 – Take 19

pinkfloydummagumma

Toinen levy, jonka bändi julkaisi vuonna 1969 oli tupla-albumi Ummagumma. Tämä marraskuussa 1969 ilmestynyt albumi jatkoi Floydin kokeilujen sarjaa, sillä toinen levyistä oli koottu live-nauhoituksista ja toinen studioäänitteistä, jotka yhdistettiin  poikkeavalla tavalla siten, että kukin bändin jäsenistä oli säveltänyt ja sovittanut yksinään oman sooloteoksensa. Idea oli sinänsä ihan ok, mutta toteutus enemmän tai vähemmän epäonnistunut. Silti albumi menestyi kohtalaisen hyvin sekä Englannissa että Amerikassa.

Live-albumi piti alun perin julkaista Birminghamin keikan (27.4.69) äänitteestä, mutta koska nauhoituksessa oli teknisiä puutteita, äänitettiin myös Manchesterin keikka (2.5.69) ja levy koottiin näistä kahdesta äänitteestä *. Lisäksi ilmeisesti osa vokaaliosuuksista jouduttiin dubbaamaan (eli jälkiäänittämään) studiossa. Ajalle tyypillisesti tämä live-albumi oli siis ”live” lainausmerkeissä eli tohtorointia käytettiin, jotta julkaisu saatiin valmiiksi.

Studioalbumi koostettiin ilmeisesti Gilmourin  idean perusteella siten, että kukin bändin jäsenistä teki kotonaan oman sävellyksen, jonka sitten toi studioon suoraan miksattavaksi. Lopputulos oli epätasainen, koska bändi ei siis tällä kertaa hionut ollenkaan albumia yhteistyössä.

Lisätietoja Ummagummasta täällä:

https://winterlude.fi/category/pink-floydin-levyt/page/2/ 

*HUOM. albumin takana lukee virheellisesti että live-äänitteet olisivat peräisin kesäkuun konserteista.  

Harri Huhtanen 2018   

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s