Bob Dylan: The 1966 Live Recordings – Take 29

dylanedinburgh196620.5.1966 Edinburgh  CD#22  50:12 ja CD#23 44:54, molemmat Mono-äänitteitä

Setti. Tässä vaiheessa kiertuetta keikat ovat jonkin verran pidentyneet eli Edinburghissa keikan kokonaiskesto on jo 95 minuuttia. Kappaleet ovat samat kuin muissakin konserteissa (katso Take 8) eli 7 akustista kappaletta ja 8 sähkösitä.

Äänite 4½/5.  Edinburghin keikan äänite on (lähes) complete eli kaikki kappaleet ovat mukana näillä kahdella CD:llä. Äänite on tarkka ja erotteleva, mutta jälleen joudun huomauttamaan digitaalisesta kireydestä, joka olisi digitalisointiprosessissa ollut kyllä mahdollista poistaa tai vähentää ilman että äänite olisi siitä kärsinyt.  Yleensä tämä digitaalinen kireys ilmenee huuliharppusooloissa, jotka ainakin kovalla äänentasolla alkavat ”vihloa”.

Esitys 4½ / 5. Akustinen setti on jälleen upea. Dylanin fraseeraus ja laulun sanojen rytmitys on ensiluokkaista. Yli 9 minuuttisen Visionsin alussa Dylan kyselee voisiko joku yleisöstä lainata hänelle  D-huuliharppua!  Näin voi tapahtua vain 1960-luvulla: huippuartisti pyytää yleisöltä instrumentteja!  En tiedä onko tämä Dylanin oudon huumorintajun kukkanen vai mistä tässä on ollut kysymys. Myös Desolation  on komea, mutta loppuu valitettavasti 9 minuutin kohdalla kesken lauseen! Hienoja ovat myös Just Like (6min.) ja Tambourine (9min.). Sähköisessä setissä huomio kiinnittyy soittimien hyvän separaation lisäksi siihen, että kerrankin yleisö on hiljaa ja antaa Dylanin esiintyä. Niinpä Dylan komean 9 minuuttisen Rolling Stonen jälkeen kiittää yleisöä tarkkaavaisuudesta: ”Thank you…you have been very nice…best audience…”.

Harri Huhtanen 2018

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s