Genesis: Selling England By The Pound 1973 – osa 2

Genesis1973b

Mikä tekee Selling England By The Poundista (SEBTP) niin erinomaisen levyn? Ehkä se, että tämä on todella bändilevy. Kaikki bändin jäsenet antoivat kokonaisuuteen vahvan panoksensa. Gabrielin lisäksi Banks, Rutherford, Hackett ja Collins sävelsivät ja sanoittivat levyn kappaleita. Kun näin monta luovaa ihmistä tarjoaa kokonaisuuteen ideoitaan on selvää, että kompromisseilta ja jälkikritiikiltä ei voi välttyä. Silti kuulija, joka ei tunne levyn taustoja eikä tiedä mitä bändin jäsenet ovat kustakin kappaleesta jälkikäteen lausuneet, ei voi muuta kuin ihastella lopputulosta. Mikään kappale ei kuulosta “puolivillaiselta” kompromissituotteelta, vaan kokonaisuus toimii komeasti alusta loppuun. Gabrielin laulu ja lyriikat ovat ainutlaatuisia, vaikka Tony Banks niitä joidenkin kappaleiden osalta onkin jälkikäteen kritisoinut.  Myös Collins laulaa yhdellä kappaleella päävokaalin ja harmonioita useammilla. Tony Banks on entistä parempi tällä levyllä: hänellä on käytössään uusi, State Of Art – tasoinen Mellotroni, jolla on tuotettu myös levyllä kuultavia kuoro-osuuksia.  Lisäksi Banks hyödyntää The Cinema Showssa upouutta ARP Pro soloist -soitinta. Hackettin soitto on tällä levyllä parempaa kuin koskaan, erityisesti hänen soolonsa Firth Of Fifthissä on legendaarinen! Ehkä vähimmälle huomiolle tällä levyllä jää kitaristi Ruthertford, tosin hänenkään osuuttaan ei saa vähätellä, sillä hän on osallistunut The Cinema Shown kirjoittamiseen Banksin kanssa.

Harri Huhtanen 2019          

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s